Institut de francais et bulle





Är det inte sånt här mys som får en att vilja fortsätta vara aupair? Mina fina pojkar älskar kanel- och vanlijbullar, och med en kopp varm choklad med grädde på somnar dom gott på kvällarna. Kära nån, barnen blir bara mer och mer svenska...
"Amanda, je veux deux bulle!!"


Och Montpellier då?
Jag åkte till Odyssea, Institut de francais för ganska exakt ett år sedan och var där 6 månader för fransk grammatik. kan verkligen varmt rekommendera skolan, speciellt på vinterhalvåret då det ebnart är cirka 20 elever på skolan. det innebär ju att man umgås allihopa hela tiden, med lärarna, och klasserna kan bestå av 3 elever. På sommaren kan klasserna dock vara fulla, 15 elever, vilket självklart gör att man inte får lika mycket hjälp. Dessutom är det så många som kommer på sommaren och bara stannar någon vecka, vilket gör att man inte riktigt hinner lära känna folk. Jag hade defenitivt den bästa tiden där under vintern!

Undervisningen är superbra och lärarna helt underbara. Det är verkligen roligt, och sättet dom lär ut på är superb! Jag åkte dit med SI språkresor men tycker lika väl att man kan organisera saker själv, dom gjorde egentligen itne så mycket (bara mer betalt). Skolan är seriös, och man tjänar mycket på att fixa saker själv. Dom finns på facebook: Institut Européen de Francais. Sök och bli vän och ta kontakt med dom där! Skolan hjälper också till med boende om det skulle behövas! Sen kan man ju ta kontakt med gruppen på facebook också 8med samma namn, odyssea institut europeen de francais) Ska även tillägga att skolan varje vecka ordnar filmkväll och pingis. Dessutom har dom utflykter varje helg som man får åka med på, och en gång i månaden har dom en större utflykt då man är borta en natt. Dessutom anordnas varje vecka en typiskt fransk sport (oj vad man har skuttat runt och sett dum ut många gånger...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback