Falskt Eiffeltorn

125621-123

Ja, okej, det är ett falskt Eiffeltorn, men det får mej fortfarande att tänka på Paris.


För nu är jag seriöst och officiellt inbjuden till Paris när jag helst vill. En lägenhet och en fransman står mej till förfogande (oj, det lät hemsk. Det jag menar är att en fransman erbjuder sin lägenhet, ja ett hörn av den iallafall), vilket medför att det enda som ska betalas är flybiljetten. Sedan måste man väl antagligen räkna in konstnader för shoppande och mat ute, men annars är det ju fantastiskt. Att franmannen dessutom är extremt snäll och en väldigt fin person gör inte saken sämre. Det enda problemet är nog att hans engelska inte är den bästa, och min franska inte är den bästa. Meen, kunde vi kommunicera i Lons ska det väl gå i Paris med. Dessutom hade han ju faktskt en drös vänner där med (eftersom han är uppvuxen där) som skulle kunna tolka i nödfall. Och man ska inte underskatta lexikonet! :P

Men, även om han är en underbar person som man lugnt skulle klara att umgås med en lång tid, hade det varit skönt att få med sej Carro och Maria. Förhoppningsvis kan någon hysa in dom med.. :P (oj vad vi snyltar!!)
Nej, jag ska snarast boka biljett.  (åå, det är för sköven jättebilligt!!)
Enda kruxet är om jag letade till rätt flygplats.. Men det kan man ta reda på, och priset skiljer ändå inte nämnvärt!! :D Wohoo.


01/01/2008
GÖTEBORG (gothenburg landvetter)
PARIS (paris de gaulle)
10/01/2008
PARIS(paris de gaulle)
GÖTEBORG(gothenburg landvetter)

Avgång 12:50
Ankomst 15:05


Avgång 12:35
Ankomst 15:00

Direkt flygDirekt flyg
Air France
Ekonomi klass

Manlig kroppsvärme + Fia

Där satt vi, jag och Fia, runt tolvtiden vid korsvägen.
Efter en dansande kväll (och massa rörelseenergi omvandlat till värmeenergi) var vi svettiga och mysiga.
Dick var det kallt när man kom ut i ett tio gradigt varmt (kallt) Sverige.
Att det dessutom regnade gjorde inte saken bättre.
Medan jag släcker törsten med en fanta och kurar in mej i jackan, sitter Fia uppenbarligen och funderar..
Helt plötsligt kläcks en ide av henne, eller tänkte hon snarare högt?!

F: Åh, det hade väl varit härligt med lite manlig kroppsvärme nu?
J: Men Fia då!!
F Ja, men jag fryser ju så mycket nu..


Tss, ibland ploppar det ur saker ur hennes mun, helt oväntade saker.
Kanske är det det som gör att man älskar att umgås med henne?


image176

Längtor (längtan i plural)

125621-174

125621-173

125621-172


Käre Frans, bilderna* får mej att längta efter vår nästa utekväll, när den nu blir.
Skulle man kanske ta och samla ihop samma gäng som på bilderna,
för minns jag inte helt fel hade vi förfärligt skoj.
Ja, de va inte bara under korttagningen som vi hade skoj, utan även på kvällen.
Inte heller nojor över kläderna och håret förstörde kvällen när man var med dessa människor

(Dock sänktes självförtroendet på grund av de tre snyggingarna man tillbringade kvällen med...)
*att det ser ut som om vi allihop är skelögda på bilderna är kamerans fel, inte vårt

Jag fattar inte när längtor (längtan i plural) ska ta slut. Jag fattar inte att jag till slut har fallit pladask. Jag som aldrig blir kär, jag. Men nu, nu har det inträffat. Jag tänker på Det innan jag somnar, och när jag vaknar. När jag hör Mika, och när jag läser bloggar. Det, Frankrike. Käre Frans, lägg av. Jag tror seriöst att jag börjar få allvarliga skador.

100 gram kexchoklad, 9 sockerbitar
100 gram kexchoklad, 9 sockerbitar
100 gram kexchoklad, 9 sockerbitar
100 gram kexchoklad, 9 sockerbitar


En bild får kompensera

image171

Man får kompensera icke-badandet med en bild istället.Dagen bjuder på ett klibbigt väder. Det är inte jättevarmt, fast ändå tillräckligt för att ta en tripp till Kinna och fixa dom sista sakerna för ikväll. Då bär det av till Horred där Jakob, Jakob och Johanna äntligen ska få fira sina 18årsdagar. Jappjapp, det blir nog trevligt. Det tror jag allt. Man kan dock hoppas på att vädret håller upp, och att de inte börjar regna allt för mycke.

Ledig från jobbet är jag idag också. Rena lyxen. Även imorgon kommer jag att infinna mej hemma, och inte ens tänka på jobbet. Fast, det spelar ju faktiskt ingen rollom man jobbar nu eller inte, med tanke på vädret...
Och Mika lever fortfarande lika mycket i mitt hjärta. Faktum är att han inte borde det, eftersom musiken inte orde vara den jag lyssnar på, ja, med tanke på min musiksmak. Men jag är fast. Helt klart fast. Som en myra i ett tuggummi typ.
"Melodin är utseendet, det första du tänker på. Texten är personligheten, den du blir kär i"
Jaha, nu har jag fattat grejen.
cd:n går varm av alla gånger jag lyssnar på den...
Och, grattis Amanda, jag har städat mitt rum! Helt otroligt. Faktum är att jag tilloch med har rensat alla lådor, vilket resulterade i att sminket och alla hårkrämer äntligen fick sin efterlängtade plats i sänglådan, istället för ett stökigt skyltfönster framför min spegel. Det är ett mirakel.

Nej, nu väntar en varm dusch (och på tal om det, har jag kommit på en sak jag verkligen hatar, och det är att gå ur en varm duch) och hårtvättning och allt sånt, och sedan bär det av mot Horred.So long

3 timmar och 5000 personer senare...

image169


Fastän det har varit en hektisk vecka, och fastän min kropp är som en 90årings, känns mitt sommarlov väl utnyttjat. Och även om vädret inte har varit som de borde, har jag så mycke som möjligt försökt att använda sommarkläder. Jahapp, och det har lyckats till viss del.

Invigningen på Gothia var fantastiskt. Bättre än förväntat. Danserna var för lätta, men ack, vilken känsla. Och att stå under scenen med en engelsman, fransman, ryss, arab, spanjor, och att sedan kliva upp på scenen och höra allt jubel var helt.. Jag saknar ord.

"Som reresentant för alla spelare i årets turnering
lovar jag att vi ska respektera varandras kulturer och lika värde.
Gotia Cup ska vara en mötesplats
för världens ungdomar.
Rättvisa och fair play ska råda i sann sportsmannaanda
och vara till heder för våra lag och länder.
Härmed förklarar jag Gothia Cup 2007
för invigd"

Och efter detta trodde jag seriöst att mitt hjärta skulle spricka. För jag har seriöst aldrig hört ett sånt jubel från en arena! Ojoj, det var kul. Att inte höra sej själv när man pratar hör inte till min vardag.


Och eftersom jag och Hanna under dagen fått en del solbränna (ja, solen steker inne på Ullevi) och skapat nya kontakter (misstolka mej rätt) slutade kvällen med att vi vandrade runtbland alla lag och improvade vår perfekta engelska. Verkligen. (Hanna, jag måste tillägga att jag träffade Lucas* i lördags igen)

På fredagen bestämdes det att vi skulle åka in till Göteborg igen. Japp, och efter att ha övervägt om det var värt att stå i en kilometerlång kö för att komma in på ett discotek, kom vi fram till att det nog var det. Tre timmar i kön och 5000 personer senare, så var vi sedan  inne. Varmt och inget syre, men annars var det... Superskoj!
Men på grund av den långa kön, beslutade jag och Fiah att vi även skulle åka in på lördagen, vilket vi gjorde. Kön var lika lång, men på grund av fler vakter kom vi in efter enbart en timme! Denna dag fanns ännu mindre syre och speglarna på toaletterna var totalt immiga. Detta medförde (runeuttryck) att när man skulle spegla sej fick man snabbt torka av spegeln, spegla sej så fort som möjligt, och sedan, 3,5 sekunder senare, var spegeln lika immig igen. (man får inte ha någon utseende noja för att åka dit inte) Kul var det iallafall, och under kvällen drack jag litervis för att fylla på vätskeförråden!
Ja, och nu sitter jag här, utpumpad efter en vecka då jag inte lagt mej förrän sena natten varje kväll, och inte varit hemma mer än någon timme varje dag. Benen gör ont, halsen har också ont    (1: en förkylning      2: All sång under våra utekvällar), skoskaven och blåsorna finns fortfarane kvar, huvudet har för mycket att tänka på, ryggen har ont av lyft på jobbet, och munnen är trött efter alla leenden på jobbet och trevliga fraser som "var det bra så?". Dessutom skulle mina ögon behöbva två tandpetare... :P Meen, jag måste ändå tillkännage att det har varit en fantastisk vecka, dock ska jag under resten av lovet ta de lite lugnt.. (jo men visst, Amanda, där lurade jag nästan mej själv)*För att inga misstolkningar ska göras som alltid annars, kan jag meddela att Lucas var en trevlig brasilianare som försökte lära oss sitt hemspråk och ville veta mer om Sverige! Jahapp, formellt var det.


En halv Göteborgare

Jag har blivit en halv Göteborgare tror jag. För det är där jag har befunnit mej vareviga dag typ, sedan två veckor tillbaka. Men ojoj vad kul det har varit. Träningen länade sej till slut, med att vi fick springa ut på planen med 45000 människor som bara ropade.
Och eden, ja den var lika uppfyllande som vanligt. Men ett sånt jubel har jag aldrig hört tidigare.. Jag hörde inte ens mej själv..

Och vad skulle man göra utan Hanna?! Där gick vi, till nordstan, till heden, till scandinavium, till ullevi, tillbaka till heden. Fram och tillbaka vandrade vi under en strålande sol. Shortsen åkte på, och t-shirten av. SÅ satt vi i gräset, kollade fotbollsmatcher och lag. Underbart helt enkelt! Och jag citerar Hanna "Ja oj säger jag bara. Det är inte klokt vad desperata killar blir när de ser två svenska blonda tjejer. Haha!" (honeyboney.blogg.se)

Gothiaveckan börjar ju ändå dra sej mot sitt slut.. Idag blir de till att vara hemma, eftersom min mor vill att jag ska vara hemma lite på sommarlovet.. För ja, jag har ju typ bara sovit hemma den senaste tiden. Menmen, vad gör man inte för att få lite sommarkänslor och äventyr?! (A) moahaha.För övrigt har jag totalförstört mina ben. Kan bero på att man inte har suttit så mycke på senaste tiden. Eftersom fötterna brändes upp av kokheta löparbanor på ullevi, och skoskav trängde sej på, mår inte fossingarna bra. Höterna gör ont efter all dans, och låren har jag träningsvärk i. Högra vaden drabbades av kramp, så jag kan meddela att jag har en aaaning svårt att gå...

I would like to present...

... the biggest and most international youth event in the world.
Join us at the Opening Ceremony in front of 45000 spectators at the Ullevi Stadium
Enjoy a two hour show, theme "Unite the World"
An event you'll never forget

Mr. Sven-Göran Eriksson
manager of the England national team presentsa mixed team
A mixed team of players from both Palestine and Israel
for the first time in history
"Imagine there's no countries..."

1500 teams get together
making friends
almost 4000 matches
excitement
joy
Girls division are the most competitive you can ever find

The teams are representing more than 60 nations
from all corners of the world
But there is more than soccer
Gothia Leaders party
An event that all of you leaders really deserve

Gothenburg is...Gothia Cup
Gothia Heden Center
- a must for all participants and supporters

80% of the boys games are international
most of the teams live and eat in schools
Meet international start players like
Zlatan Ibrahimovic

Gothia Disco
...One of the biggest you'll ever find

At all leads up to the finals
Everyone is a winner at the Gothia Cup
but only 13 teams are the champions

Welcome world to soccer experience of a lifetime

If you are looking for something really special you should come and visit Club Gothia
Get inspired by cultures and other dance moves from all around the world. Loosen your hips and dance all the way to midnight.
One of the coolest dance places of Sweden can be found at Svenska Mässan next to Scandinavium.
125621-167


125621-164


125621-163


125621-162


125621-161


125621-160


125621-159


125621-158


125621-157


125621-156


125621-155


Do I have to say that the Gothia Cup is my summer?

I could be anything you like

Do I attract you?
Do I repulse you with my queasy smile?
Am I too dirty?
Am I too flirty?
Do I like what you like

I could be wholesome
I could be loathsome
I guess I'm a little bit shy
Why don't you like me?
Why don't you like me without making me try?

I try to be like Grace Kelly
But all her looks were too sad
So I try a little Freddie
I've gone identity mad!

I could be brown
I could be blue
I could be violet sky
I could be hurtful
I could be purple
I could be anything you like
Gotta be green
Gotta be mean
Gotta be everything more
Why don't you like me?
Why don't you like me?
Why don't you walk out the door!

How can I help it
How can I help it
How can I help  what you think?
Hello my baby
hello my baby
Putting my life on the brink
Why don't you like me
Why don't you like me
Why don't you like yourself?
Should I bend over?
Should I look older just to be put on the shelf?

I try to be like Grace Kelly
But all her looks were too sad
So I try a little Freddie
I've gone identity mad!

I could be brown
I could be blue
I could be violet sky
I could be hurtful
I could be purple
I could be anything you like
Gotta be green
Gotta be mean
Gotta be everything more
Why dont you like me?
Whu dont you like me?
Why dont you walk out the door!

Say what you want to satisfy yourself
But you only want what everybody else says you should want

I could be brown
I could be blue
I could be violet sky
I could be hurtful
I could be purple
I could be anything you like
Gotta be green
Gotta be mean
Gotta be everything more
Why dont you like me?
Why dont you like me?
Why dont you walk out the door!Tyckte nog först när jag hörde låten att den var ganska inte-bra så att säga. Men ju mer jag lyssnar älskar jag den. Att vi satt på grönt, decimeter-högt gräs, med strålande sol och sjöng med i Frankrike gör väl inte saken sämre heller. Ja, ett gäng i parken satt vi, och engelska blev språket ett tag, eftersom det sant att säga var svårt att hänga med på deras normala samtalsfart på franska.
Oj, jag är Frankrikefrälst.
SKA flytta.
Snarast.


image151

image152 

image153

image154

  


Vad lätt
det är att
fälla en tår
när jag
tänker
tillbaka.Det sista jag tänker
på innan jag somnar
är Frankrike...
Det första jag tänker
på när jag vaknar
är Frankrike...


Bland annat


Men jag får väl nöja mej med Sverige ett år till.
Ja ni vet, vara här i den UNDERBARA svenska sommaren och allt.
Ja, fy vad Sverige är vackert, verkligen.
Grått och kallt och allt.
Men visst, vad underbart.
Man ska älska sitt land.
Kalla människor, och kallt klimat.
Sura tanter och hundbajs på ängarna
Enformig markanvändning (förlåt) och leriga bäckar.
Vad underbart.
Vad uuunderbart Sverige är.

Nej, det kommer ändå sluta med att jag bor i Sverige när jag är gammal...
Åh, jag har skillnaden mellan Sverige och Frankrike.
Frankrike är fransk!

ja, och sverige är inte svenskt.
Sverige är en blandning av allt, mest engelskt.

Frankrike = frankrike
Sverige = ingen-aningDagen har varit överväldigande tyst.
Typ som när jag och Hanna ensamma låg på mitten av golvet på Scandinavium, med byggarbetare runt omkring oss och tomt gapande stolar. Typ som hyshandet innan man skulle upp på den tillfälliga scenen som var uppbyggd på ena kortsidan på arenan. Typ som när vi stod där, 30 svenskar och 2 av okänd nationalitet, på scenen i lysande strålkastare och jublen lagt sig. Typ som tystnaden i omklädningsrummet efter en lyckad show. Utpumpat av trötthet.
Så har min dag varit.
Bortsett från ihållande dans i några timmar på för- och eftermiddagen har det varit tyst. När inte min mage, nacke eller rygg har klagat. För alla kroppsdelar är ömma. Kan de bero på att jag inte är en van pirat?! Hanna, jag hoppas inte jag behöver klättra upp på en stege. För jag kommer aldrig att orka det. Min mage, nacke och rygg kommer att trilla av då.
Tyst.
Tyst har det varit. För jag har inte haft något att göra. Har suttit och fällt några tårar framför en film. Har värmt en kaka, så pipet från micron avbröt tystnaden för några värdefulla sekunder. Har borstat min nya tand, så ett litet kvidande av ömhet har ocså avbrutit tystnaden. Aj... Tagit av och på min röda favorit-mys-tröja om och om igen, eftersom jag aldrig har kunnat bestämma mej om jag fryser eller inte. Just nu lutar mitt beslut åt att jag fryser, eftersom min tröja är på.
Tyst.
Piiiip. där berättade micron att min andra kaka är klar.
Åh, jag lovade mig själv att jag inte skulle äta upp alla 200 gram choklad själv. Attans, där ligger allt i magen. Varför slutar det alltid så här? Hur svag kan man vara? en vekling är vad jag är. En vekling för choklad.

Nej, nu ska jag vanka vidare.
Livet är härligt

Ciao bella

Gothia Cup har förlorat oskulden

Den syns i allas ögon. Producentens, inspelningsledarens, regissörens. En oro, kanske stress. Klockor tittas på. Blickar utbyts. Walkie-talkies kraxar till.
- Jag behöver en väderrapport. Nu.
- Det duggar, upplyser någon.
- Ja, men sen då? Jag behöver veta närmaste timmen. Nu.
Inne på Ullevi, i löpargången där Europas bästa friidrottare värmde upp för bara en vecka sedan, är det fullt av folk. Mest tjejer i vitt. De är överallt. Fnissar, skrattar och skvallrar. "Nä, e de sant?" och "Guud! Jag döör!" och "Asså, orka!" hörs i varenda vrå. Ett hundratal danstjejer är statister i filmen Mustafa/Massimo. De ska göra samma flaggdans som de gjorde på den verkliga invigningen av Gothia Cup den 17 juli. Scenen kommer att klippas in före den riktiga invigningen. Problemet är att det var strålande solsken den 17 juli. I dag är himlen mörk och hotfull.
- Okej, nu säger de att det ska vara uppehåll i en och en halv timma. Jag skulle bli väldigt glad om vi kunde fixa den här scenen nu, säger producenten Olle Wirenhed med precis de där orosögonen.
Alla gör sig redo. Regissören kurar framför sin monitor. Tjejerna i vitt sprider ut sig över gräsplanen. Fotografen ställer in fokus på en rödhårig tjej i mitten. Det är Chanelle Lindell, en Uddevalla-tjej som gör en av filmens två huvudroller. Hon spelar Linnea, en dansare från Göteborg som längtar bort. Vartsomhelst, men allra mest till Italien, där hon just har varit på semester.
Flaggscenen körs flera gånger och några tjejer blir trötta.
Suck. Hallå! Vi fryser!
- Dans är det roligaste som finns! Nu ler vi allihopa, hojtar koreografassistenten Jane Johnzon så att det ekar mellan läktarna.
Tjejerna ler och viftar och gör det riktigt bra.
- Tack! ropar regissören Mani Maserrat-Agah tillslut och studsar upp från sin pall.
- Han är nöjd, säger Poyan Karimi, som står bredvid och tittar på med armarna i kors.
- Det ser man på honom. Om han säger "Mmm, det var ... fint", så vet man att det var skit. Men är han glad på rösten som nu, då kan man vara nöjd.
Poyan har filmens andra huvudroll, som Mustafa, en iransk kille från Lerum som är snäll, duktig och proper.
- En tönt. Helt olik mig, sammanfattar Poyan.
Mustafa knäpper översta knappen i skjortan. Han har mustasch. Han är tyst. Och han är oskuld. Tjejerna tycks inte se honom.
- Att bli av med oskulden är som liv och död i den åldern. Det var ju ett helvete. Ungdomar hade jättepress på sig när jag var ung. Nu är det ännu värre, säger regissören Mani Maserrat-Agah.
Filmens Mustafa hittar en väg ut ur helvetet. När han åker till Gothia Cup med sitt fotbollslag kallar han sig Massimo och låtsas vara italienare. Då får man tjejer. Eller?
Idén kommer från Mani Maserrat-Agahs egen uppväxt. 1991, när han var 16 år kom filmen Inte utan min dotter, som gav en allt annat än positiv bild av muslimska män.
- Vi märkte direkt när vi försökte ragga tjejer att intresset hade sjunkit drastiskt. Bilden av den farlige mustaschmannen från Mellanöstern var stark, säger han.
Så några killar i Manis bekantskapskrets började förbättra verkligheten lite.
- De träffades och bestämde "Du heter Rico, du heter Roberto". Då fick de brudar. Det är både roligt och tragiskt att man ska behöva utge sig för att vara någon annan.


Utdrag från gp, år 2006Ja, filmen heter nu Ciao Bella, och började spelas in förra året. Efter ett antal förfrågelser om att vara statist begav jag och Hanna oss för att delta. Dock inte alla gånger.
Den 3 Augusti i år, har filmen premiär, och jag tror att filmen kan klassas som en typiskt ungdomsfilm.
Just nu lanseras filmen och kritiken börjar väl så smått rulla in på de olika områdena.

Informationen från min sida är bara upplysning. (åh, jag tänker på Ulrika, rickard och Andreas) så googla vidare på egen hand.


På tal om Gothia Cup är min anmälan nu inlämnad (typ 2 månader för sent) och träningarna börjar nästa vecka. Detta ska bli väldigt kul, och känslan av att springa ut på planen, träning som ivigning, är underbar...

Karro och Maria (hyllning, ja)

125621-150125621-149

Behöver jag meddela att jag hade det skoj när vi skolade in svenskakvällen?
Nej, för sant att säga är Karro och Maria kvar där i Frankrike.

Därför blir detta en hälsning yill dessa två,
hoppas ni har skoj och pussa alla från mej....

1-1=10
"har man en gång blivit Frankrikefrälst, kan man aldrig återkalla de...."
Det är minsann sant, det kan jag lova.  Jag längtar tillbaka så jag nästan spricker... De kan du hoppa upp och sätta dej på. Jag ska minsann flytta dit en dag. Jag ska flytta dit, äta frukt och bli allmänt nyttig. Stoppa mitt chokladberoende, börja dricka vin till middagen och käka ost. Jag ska vandra på Paris bakgator, med en baguett i väskan och öppna den knarriga blå porten till min inträngda lägenhet. Dock ska den nog vara lite svensk; det vill säga inte fransk-stökig...
Men jag ska flytta. Ta tunnelbanan till jobbet och säga bonjour till tanten med hunden, och målarkillen med baskern. Så ska det vara.

Jag ska flytta...
Au revoir
Och lyssna nu på detta undertal Monkan!
1-1= 10<X
Det stämmer faktiskt, när man är i denna period som jag just nu befinner mej i... I vilken jag har befunnit mej i cirka... ett år :P eller skulle man säga en vecka, på grund av omständigheterna?På torsdag blir de klassträff. Antagligen under mörka moln med regn.
Mörka moln med regn, dom förföljer mej för tillfället, det kan jag meddela.
Men röööööövhål! (förlåt...) jag längtar något fruktamsvärt mycket tillbaka...
"åh, sist jag tvättade håret var jag i Franrkike"
"åh, sist jag hörde denna låten satt jag i parken med allt folk"
"åh, sist jag åt denna osten var jag i Isabelles hus"
"åh, sist jag åt jordgubbar satt jag mitt emot Benjamin vid bordet"
"åh, sist jag hade på mej den här tröjan var jag hos Raphael"
"åh, sist jag drack det här vinet satt jag och skålade med Karro och Maria på festen
"

Åhhh, vad jag längtar tillbaka.- "du är född perfekt"
- "perfekt med skavda kanter och sprickor"
- "vadå, är du också människa?"