Jul, jobb, jutekväll

(Jul, jobb, jutekväll: bara för att skapa en snygg allitteration...)



En vecka sedan. Då var det jul i SKene, ja det kan jag medela. Närmare bestämt förra torsdagen! Efter att ha beslutat oss för att baka pepparkakor, jag sandra och johanna, klingade den första klokcan på dörren. Johanna vandrade in i sina allra snyggaste byxor. Men istället för att dörrklockan ringde åter en halvtimme efter som bestämt, ringde istället Sandra. Den lilla ärtan hade fått hlasfluss. Apa! Men, jag förstår om hon inte ville smitta ner oss. Hon hade ju redan smittat ner både tandläkare och dansk befolkning. hehe. Så vi fick helt enkelt baka utan henne. Men tro inte att vi glömde henne för det! Efter pepparkakorna var gräddade skulle här garneras... Ja, ingen bild på dessa... Haha.


 

125621-248125621-247125621-246125621-245



 

Vi hade iallafall mycket mycket trevligt. Inget går upp mot umgänget med mina små flickor. hehe. Och efter middagen som bestod av pepparkaksdeg, överlade vi ändå och kom på att vi borde äta nåt mer. Resultatet blev omelett! Lätt, men gott :) Lägg märke till hur oerhört snyggt grönsakerna är uppskurna. Ja, det är faktiskt Johannas förtjänst! Hon är menad till att bli salladsuppskärare tror jag. Man kanske skulle kunna sälja henne som ny vara på TVshop?! :P


125621-249


Och, julstämningen var en faktor. Julmusiken strömmade ut på högsta volym ur högtalare och vi sjöng med. Oj, de va tur att ingen såg oss. Dessutom lyste granen så fin i mörkret (nåja) jämte pepparkakorna... De va minsann julmys, de kan jag meddela. Sandra, du missade nåt, fast du fanns ändå hos oss...




Men självfallet skulle julmyset störas av telefonen.
Kan du jobba ikväll?
Typiskt. Men Grand är ju ändå ganska lyxulöst att jobba på, så efter litte överläggande med Johanna tackade jag ja. Och på kvällen när man sedan gjorde sig iordning slog det mej vilken grym skillnad det är att jobba på Grand och willys.



Willys:
Klockan ringer en halvtimme före man börjar
Linserna trycks snabbt och lätt in och man snabbar sej med sminket
(Vilket resulterar i att de inte blir så vacker)
Dom snyggaste svarta jobbar byxorna och den röda willyströjan åker på
Frukosten slängs i
och lika snabbt som frukosten försvann, försvinner jag på cykeln
Väl framme kommer man på att man glömt fixa håret, vilket resulterar i den vanliga knuten

Grand:
Några timmar innan börjar den första förberedelsen, dushen
Håret tvättas och torkas.
Plattången åker fram
Hela sminklådan åker i samma veva fram
Grunden är ett faktum, och allt packas i väskan
Lugnt och fint hinner man gå ner till tåget och förberedelserna fortsätter på Grand
Ja, lyxfaktorn är på en annan nivå här...





Men, som alla andra helger bestämdes till slut att vi skulle ut ändå. Johanna plingade på (som vanligt :D) klockan 6, och där satt vi. När det i vanliga fall tar timmar att göra oss iordning, tog de nu  cirka 20 minuter.Allt beroende på våra seriösa samtal. Det var ingen höjdare att ladda upp med inför kvällen, men det var ganska behövligt. Väldigt behövligt. Klockan ringde på dörren igen, och tro det eller inte, men det var inte Sandra. Nej, rickard stövlade in med sin klingande väska (men oj då). DOm seriösa samtalen fortsatte inte lika länge. Lite.
Frida hämtade oss sedan.  Det bar av till ginkalunda och sedan tillbaka till Skene igen för att hämta resterande. 7 minuter hos frida, och sedan tillbaka in till Kinna. Ett fasligt flygande fram och tillbaka, men till slut hamnade vi rätt.



Och nu är det tisdag, och efter ett fartfyllt lov är min kropp ganska mör. Kanske beror de även på afron igår?Kan så vara. Självfallet ringde även jobbet idag. Dock från Willys. Men eftersom mina utgifterbara verkar öka och öka, får man ta allt man kan få!












 

125621-250

För efter julbaket med gran och musik, smög sej så sakta julkönslorna på...

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ja en tradition hoppas jag att detta blir kära du!!!! tycker om dig =o)

2007-11-06 @ 19:15:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback