15 minuter senare...

får jag en rolig nyhet. En person från Disneyland ringer till min telefon. Dom har på något sätt fått mitt nummer och har snokat reda på att jag pratar tre språk, dansat balett hela livet och sjunger. Albane måste ha läckt information... Jag har blivit inbjuden att prova vara prinsessa. Jag!! Jag, prinsessa på Disneyland!!! Hoho, dock innebär det antagligen att jag måste sluta tidigare i familjen och det kan jag inte med.. Men ett CV och ett brev om eventuellt senare arbete ska iallafall in!

Vad sägs?


Familj på besök kräver stor planering, hoho

Mina kära föräldrar med tillhörande son, bror, kommer nästa onsdag och hälsar på. Ska bli fantastiskt roligt och idag har jag till slut kommit fram vad det blir för mat när dom kommer fram. Käre frans, här planerar vi långt i förväg. Även lakan, täcken och kuddar ligger nu i en fin hög på mitt rum, liksom extrasängen. Handlelistan ligger på skrivbordet; kaffe, bröd, pålägg med mera.

Jag välkomnar dom med ett stort och glatt Typ Sallad.


Vilken värdpappa sen!

Vardagen rullar vidare och största förändringen i mitt liv är när jag byter sida i sängen. Nej, nu går det faktiskt bättre. Har börjat äta så smått och kan faktiskt vara uppe timmar i sträck utan att trilla omkull! Jippi.

den årliga gatufesten utanför mitt fönster rullar också den på, men jag ä ganska så trött att under nätterna lyssna på hög dunka dunka, och på dagarna lyssna på trallvänlig tuggummipop. Men jag härdar ut, bara två dygn kvar.

Som sagt har jag alltså inte gjort så mycket den senaste tiden; jag har lärt familjen att baka pizza (ja, min värdmamma är kanske ingen stjärna i köket) och gjort chokladvulkaner till efterrätt. Muffinsar har kommit till, och allt detta medd hjälp av värdbarn. Hoho, jag instruerar och dom jobbar. Även Bens 39årsdag har firats, och håll med om att jag har världens snyggaste värdpappa! (Han kan dock vara den snyggaste irländare jag sett so far, även om kortet inte gör det rättvisa)
Gräddtårta eller chokladpannkaka?

Jag bor hos världens gulligaste familj com gillar att skämma bort mej. Men jag måste tyvärr meddela att varken gräddtårtan eller chokladpannkakan som dom köpte hem till mej idag  lockade något. Det jag vill ha är skogaholm med majonäs och kalvkorv, onsalakorv eller varför inte leverpastej och gurka?Kolla in de feta gräddlagret...

Franska värdbarn bits!

Han bet mej! Hoho, dock inte så illa som det låter. Det var efter en mysig halvtimma innan dom skulle sova som dom klättrade på mej i sängen. Till slut kände jag mej tvungen att sova och bad också dom att hoppa i kull. När godnattpussen gavs till Tristan kände jag tänder i min högerarm, aaaoo! Den lille busen.


Aldrig mera sjukhusMmm, fy farao va gottdet gick inte så bra när do skulle ta bort droppet så ett plåster räckte inte

Amanda är hemma från sjukan, äntligen! Nu har jag bara ett inbokat besök kvar och jag hoppas innerligt att det blir det sista.

Igår morse, klockan sju infann jag mej på sjukhuset. Duschen stod till mitt förfogande, och den snygga mössan + sockorna togs på. Dropp sattes in i armen och jag blev nerkörd till operation. Ännu mer saker proppades in genom droppet i armen, och fy fabian vad ont det gjorde! Snart låg jag på den snygga operationsbritsen, svinkallt. Då kom världens underbaraste narkossköterksa och la en slang under täcket som blåste ut varmluft. Famtastiskt härligt, och med lustgasen (de heter väl så?) nära ansiktet kände jag mig snart som en varm, sömnig, nerbäddad bäbis.

Så var det dags att vakna. För alla er som inte opererats kan jag meddela att det är ganska slönt att ligga där under ett varm täcke. Folk pysslar om en och frågar om man har ont. Har man det, får man smärtstillande och man ligger där i någon slags dimma.. Tanken vara tt jag skulle få åka hem redan samma dag, men efter ett misslyckat försök att gå på toaletten, då jag istället hamnade svimfärdig över en hink och sa hej då till den goda baguetten jag precis hade ätit, var jag alltså tvungen att stanna på observation. Och tur var väl de, eftersom samma sak upprepade sej fler gånger.

Nu vill jag verkligen inte tillbaka till sjukhuset på lääänge. Enda anlednignen skulle väl vara den snälla sjuksköterska som jag hade mycket trevligt med. Han kom in då och då, slog sej ner på den andra sängen och pratade om andra saker än min  operation. Käre Frans. Nu hoppas vi att mina fem dagar i sängen går bra! So long.

Stora Dagen

nu gäller det. Jag bär mej av nu. Nästa gång vi hörs är jag ett ärr rikare (vilken gedigen samling jag har nu..)

Inställd operation

Nu 'r jag hemma, de blev en inställd operation. Akutfall och jag fick flytta på mej tills på måndag. Nya krafter, puh! Istället åkte jag till poolen och till Val d'Europe, det gigantiskt köpcetrumet. (?) Köpte McDonalds kaffe, kellogs, frukt och vykort. Onödigt kan tyckas då man kan hitta allt detta 2 minuter från mitt egna hus, men jag behövde komma bort och få lite ledigt. Nu väntar dock grillkväll med Joel, Alex och Sophie.


 Trött? Ja.
Ny finne? Ja.

Igå kväll var jag dessutom ute och åt för att säga hej då till Dionne och Jamie, fy farao vad sorgtligt. Att en idiotisk fransman vid namn Frantz inte ville lämna mej ifred, vare sej med ms elelr telefonsamtal gjorde inte saken bättre. Snyft. Nu är jag ensam tjej kvar, fram med den gamla manliga sidan

Operation

Nu åker jag till sjukan, operation! Önska mej lycka till!


18/7 -09: En aupairs jobb

Har man tur som jag så hamnar man i en helt underbar familj. Jag fick chansen att unde två veckor åka med mina värdbarn till Irland på deras semester där jag har tillbringat en helt fantastiskt tid. Jag älskar Irland, människorna, musiken, landskapet... dock måste jag säga att vädret var crap, och jag hade aldrig stått ut med att leva under konstans regn.

Vi begav oss till mitten av Irland, Busherstown, där huset väntade. Nåja, hus och hus. Ett slott var det, med torn och långa korridorer, gamla unkna rum med spindelväv. Valv och himmelsängar, stora bilder av kvinnor i långklänning och rosiga kinder. En privat tennisbana, stora statyer av soldater och betydande kvinnor i trädgården, så många uthus att dom inte kan räknas på fingrarna. Hästar, hundar, höns, kossor. Och så den betydande katten som finns där för mössen. Ja, där har jag alltså bott. Lyxigt? Jodå.Välkommen till Irland, kanske det vackraste jag sett. Allt är grönt, allt!Mitt hus med tillhörande värdbarnen gång om året anordnas Tullamore Show, Irlands största Farmers Market. Jag fick i uppgift tillsammans med en annan aupair, Zuzana från Tjeckoslovakien, uppgiften att sälja korv, syltor, pateer, marmelader, kakor.. Ja, allt. Fantastiskt roligt och perfekt för att utveckla engelskan. Och ja, folk såg att i var utlänningar och enligt Prue lockade det ännu mer folk, hoho.Hur kommer det sej att aupairer alltid är mest entusiastiska när det kommer till lek? (fast det är hemsk behändigt att va aupair, man har en ursäkt till att leka som en tok)Sista helgen begav jag mej tillsammans med min värdpappas syster + barn + aupair och hans mamma till en liten stuga vid havet, Dunmore East. Vi lekte, dansade, gjorde kort, badade, shoppade... Härligt.
Övre raden: Jag, Zuzana, min värdpappas syster Emma
Mellersta raden: Kusinen Shane, kusinen rebecca, Rafaël, vännen Shirsta
Nedre raden: farmodern Prue, kusinen susanna, vännen Louisa, Tristan


Förutom allt detta hann jag också med att besöka Irlands äldsta pub, 150 år utan förändring. jag shoppade loss i Dublin och tog dagliga promenader i kohagen. en helt underbar vistelse, och att detta är mitt jobb är ju helt fantastiskt!
(så är det någon som letar aupairfamilj till våren kan jag inte annat än att tvinga dej att bege dej till Rudd/Vanier)

17/7 -09: Hemma igen

Då var jag hemma igen, men inte länge. Med blött hår, smink som inte gick bort efter springturen och dusch och ett äpple i magen känner jag mej redo att möta upp alla härliga på campingen. So long


Till vänster: gammal midsommarkrans
Till höger: rälig tigerbild som jag helst vill slita ner
Mitten: en Amanda som inte genomgått några stora förändringar på (i?) Irland

Irlandskt liv

Som bekant tillbringar jag just nu tid pa Irland, och jag har ytteligare en vecka kvar. Pa grund av oerhort segt internet har jag ingen kontakt med omvarlden, jag lever pa ett slott mitt ute pa landet. Och avd gor jag? Haromdagen befann jag mej som saljare pa Tullamore Show. Irlands storsta farmar marknad, jag gick alltsa runt och salde korv, sylt, pateer och kakor till irlandare, Aven den snyggaste kossan kollades in, och hsathoppning. 

Idag begav jag mig dock till barnens farmors syster (langsokt, ja vet) - in till Dublin.  Jag tog mej en tur i en turistbuss och vandrade runt till olika kanda byggnader (naja, inte sa kanda for mej). Riktigt trevligt har jag det iallafall, och jag ahr precis njutit av en underbar middag, fisk och potatis.

Nu blir det dock till att utnyttja tiden till chokladatande, om en vecka ar jag tillbaka igen!
So long

Åter igen en natt på sjukhus...

Nu kan man undra vart Amanda hållit hus dom senaste dagarna, och faktum är att dom tillbringats med en hel del holländare, men även med en viss Kogler och Ekelunds som jag råkade hitta på Paris gator. Mycket trevligt att få prata svenska igen, och fantastiskt kul att se vår kära Ulrika.

Men inte nog med det, jag har självklart också vart på sjukhuset, det är ju trots allt mitt andra hem här. För ett par dagar sedan började det nmligen göra ont efter operationen igen så igår åkte vi i ilfart in. En surpuppa till läkare mötte oss, som tyckte att "hon kan väl inte ha så ont eftersom hon ler". Tanken som slog mej då var att snart kommer läkaren också ha ont men istället för kroppslig handling kläckte jag ur mej alla de fula ord jag kan och meddelade och att hon saknade respekt. Punkt.

Jag blev hur som helst inlagd över natten, dropp och blodprov i massor. huuh.. Tanken var att operation skulle ägas rum dagen efter (idag) så inga goda färska baguetter blev de, snyft. Fick dela rum med en underbar gravid kvinna som mitt i natten smög upp för att lägga på mej en extra filt eftersom de var superkallt i rummet.

Men så i morse fick jag träffa läkaren som gjorde den senaste operationen, och han meddelade att nästa operation inte blir av förrän om tre veckor, hej färska baguetter :D Slangar togs bort och recept skrevs ut. Jag kan meddela att jag nu mår ganska så fint och är glad över att jag kan åka till Irland imorgon, jippi!! Och jag ska minsann inte ens tänka på nästa operation, nej, utan njuta av semester!

Här kommer lite bilder, trevligare än sjukhusfoton...

EFTERLYSNING! Jobba i Frankrike?

Nu gör jag en efterlysning även här. Jag söker en person som vill jobba på camping/bar under augusti och september. Betalning och boende. Jobbet är i Guérard där jag också jobbar som aupair, och det tar cirka en halvtimme med bil in till centrala Paris. Anledningen till detta ahstiga jobb är en holländsk tjej som av privata anledningar inte kunde stanna kvar. Ägaren är också han holländsk och det är inga hinder om du inte pratar franska utan bara engelska. folket på campingen är verkligen supertrevliga, där tillbringar jag merparten av min fria tid!! Kontakta mig idag vid intresse!