28/2 -09: Nu drar jagNu drar jag mig utåt. Hej så länge.

28/2 -09: Foton

Efter att ha bytt bilder med en blandning av alla människor har det dykt upp en amssa nya bilder, som man inte ens kommer ihåg att folk tog. Vissa av dessa är helt fruktansvärda, medans andra funkar riktigt bra.En solig dag i parkenMin andra vecka i Montpellier, det regnade ganska så mycket (kan meddela att inte ens underkläderna var torra)Dansa bör man. Här med David från AfrikaJulavslutning med Anna och PamelaEn plastikopererad Amanda på djungelmiddagJag innan jul, promenix med Anna

28/2 -09: En kväll med tårar

Igår var en sorglig kväll då en riktigt skön halva av gänget försvann. Vi begav oss, 30 personer till resto och avnjöt underbar mat. En och annan tår fälldes, innan vi begav oss till Le Montpe'L. Dock får jag nog lov att meddela att jag inte kände mig jättesocial, eftersom jag och JP fastnade i skarpa diskussioner. Men det var iallafall trevligt, och så slog det mig att det nu faktiskt är möjligt för mig att uttrycka mina åsikter och nyansera. Hur gick det där till?
Heiko (Tyskland) De-numera-inte-fullt-så-bleka-svenskan Kristina (Slovakien)
Höhö, ser ut som något slags formellt foto.. :P men så såg iallafall en tiondel av oss ut!


Dagen idag blir hemskans lugn. Lite brev ska skrivas, jag ska väl städa och förbereda nästkommande exposé. Och så gråta en skvätt. Sniff.

27/2 -09: 22 grader i parken gör mig glad

Den vackraste dagen hittills med 22 grader tillbringades med goda vänner och en baguett. Det är oförskämt vackert, och himlen går knappt att beskriva. Jag gör bäst i att visa ett kort.27/2 -09: Franskalektion i Frankrike (åh, så logiskt)Så här kan det se ut i skolan. Har precis haft min exposé om den svenska motsvarigheten till Beauf och det rullade väl på ganska så bra. Har även lyssnat på Jean-Francois sammanfattning av den sista texten vi läst, och det var inte lätt att förstå. (jean-francois är en jättegullig, verkligen, japan som bott i Frankrike sedan 15 år, men ändå förstår man inte vad han säger. Uttalet är.... på botten) Men han är hemskans söt, och hans olika skjortor och slipsar gör dagen! Sa jag att han är över 50?

Nu fortsätter lektionen, mot Plus (z) en Plus (s)!

25/2 -09: Svenska kanelbullarBilden talar väl för sig själv. Jag njuter av kanelbullarna jag bakade i Sverige, tillsammans med en kopp varm choklad och så självklart, min nya BD.

25/2 -09: När dom man tycker om mest lämnarHjälp vad tiden fortsätter att rinna  iväg, och jag känner att jag aldrig är hemma, och en utförlig uppdatering har väl egentligen inte vart på tal. Så vad har jag haft för mig dom senaste dagarna? Merparten ska väl sägas, har tillbringats i parken och mina kinder blir mer och mer rosiga. (dock är jag smart och har börjat använda faktor nu)

Gårdagen började härligt, men en schweizisk (?) frukost. Müsli (som mer var en röra av havregryn, yoghurt och frukt), ost (mums), charkutierier (knäppt men gott på morgonen) och färskt bröd* med jordgubbsmarmelad. Inte att förglömma; en stor kopp kaffe. Det var spännande att prova något nytt, men jag måste erkänna att jag nog håller mig till min havregrynsgröt. Man står ju sej inte riktigt på det andra! Därefter togs en tripp till stranden igen, och det var helt fantastiskt, och konstigt nog var det mindre vind där än inne i stan. En hel del kort togs, och jag kände mig som en kapp som satt på fyren och lapade sol. Tittade ut över havet, kollade in dom rosa flamingosarna i en vik och krossade snäckor med tårna.

Vid fem togs bussen tillbaka in till Montpellier, mot INNO för att köpa choklad, och vid halv sju var jag öntligen hemma. In i duschen, tvätta håret. I samma veva insåg jag att jag blivit ägare till en till Titeuf, och jag bara älskar! En timme senare hade vi bokat bort på resto. Och vilken mat säger jag bara! Det var en italienskt resto, och efter världens största sallad till förrätt landade också en tallrik med pasta i magen. Jösses, vad jag var mätt! På detta la sig också två glas rött och jag var mer än nöjd efter denna middag. Men var kvällen slut? Nej, vi begav oss till Montpel'L vid tio tiden, och efter att ha myst där tillsammans, allihopa, begav vi oss två timmar senare till Monique. Hjälp, vilken rutt mitt i natten. Där sades det hur som helst farväl till en hel del människor som skulle åka, och jag inser hur grymt mycket man tycker om alla här. Vid fyra i morse släcktes lampan, och jag snyftade mej till sömns, snart åker dom jag tycker om allra mest. Nåväl, ett par har redan begett sig. Så därför har jag nu rensat kylskåpet på utländska vanor och kvar finns bara min svenska mat, på gott och ont, mest det sistnämnda.

*Är det något jag för alltid kommer sakna i Sverige är det alla underbara bagerier som finns i vartenda hörn, inbjuder till en väldoftande stag och färska bakverk

23/2 -09: Slumdog MillionaireFlavio (Mexico) spelar gitarr i parken


Efter en skoldag begav vi oss till Monoprix, köpte frukt, ost och baguett och begav oss till parken. Jag vet, deet låter som om vi bara befinner oss i parken, men så är det nästan. Dock var det blåstigt idag, så man fick ha jacka för att skidda sig mot vinden. Men, när den mojnade kunde vi allihopa slänga av oss jackorna, och lyssnar till Conny och Flavios underbara gitarrspel. Härligt, fåglars kvitter, och att vara i goda vänners lag. Vi bestämde oss dock  tre timmar senare att vi skulle bege oss tille tt café, och en kopp varm choklad senare gick vi och köpte biobiljetter. Slumdog millionaire blir det iväll, klockan tio närmare bestämt. Kul och mysigt ska det i vilket fall bli, jag har trots allt inte varit på bio här än. I samma vända fick Jennie även syn på filmen Morse, som är svensk. Åh, tänkte vi, intressant. Så på fredag ska vi alltså åter igen på bio, en svensk sådan med fransk undertext, det kan bli spännande...
På café Molière
Jennie (sverige) Japp (Holland) Oj-jag-har-glömt-namnet (tyskland) Conny (tyskland) Christoph (schweiz) den-bleka-svenskan och så Flavio (mexico)


Men nu ska jag dra mej, mat vankas. (lyxigt, jag behövde inte laga själv idag)
À bientôt!


(och fråga inte varför inlägget blev i kursivt. Har ingen aning, och de går inte att ändra på...)

21/2 -09: Att modernisera modebloggarnas poserJag tänkte modernisera poserna lite. Här i en ny tappning. Japp, när det var dags för utgång igår såg jag alltså ut så här. (jag känner att kläderna verkligen kommer till sin rätt när man ser dom på detta vis). Dock vad man inte lika snygg när kvällen var över

1. hela jag luktade rök
2. helt plötsligt sjönk brösten eftersom mitt BHband gick sönder
3. Jag kunde knappt gå på min ena fot då den var klibbig av öl och söndertrampad av en klack

Så ligger det till, men vad gjorde väl det egentligen. Efter att ha träffat två killar på hemvägen som både berömde mina kläder och min franska kunde jag inte låta bli att somna med ett litet leende på läpparna...

Sitter även och bläddrar igenom lite grammatik och ord från veckan som gått, puh, det är en hel del. Men oj vad man lär sig! Det är nästan som på Brigittes tid. Det var trots allt ett par år sedan, samtidigt känns det som igår. Tänk när jag och fialia satt där nere i vänstra hörnet på lektionerna och pluggade franska ord. Och när vi sedan gjorde vårat sluttest när Fia var så fyndig och sa att hon hade en kusin , "qui s'appelle Ella. Elle a ..." 
Jag kan även tillägga att en sak som jag lärt mej den här veckan men som jag fortfarande inte fattar ett dyft av är då man säger "frågade jag mej", vilket på franska blir "me demandai-je." (= mej frågade-jag) Vaddå "mö dämandääsch"? Jag fattar då inget. Vart finns logiken? Men jag har insett en sak. VIll man lära seg franska så är det ett par saker man bör göra: glömma all svenska, inse att alla ord har antingen en positiv eller negativ klang (säger man fel vid fel tillfälle kan de bli jobbigt) och att det helt enkelt inte finns nån logik.

21/2 -09: När vi får fri tillgång till festligheter i studenthemSå det kan se ut när utlänningar (det är ju jag med flera i Frankrike) fått fri tillgång till ett studenthem för att ha avskedsfest (ja, så det kan se ut i ett av rummen). Ja, dagen efter alltså. Lägg märke till det rosa toalettpappret på väggarna, kudden med fläckar av rödvin och att tavlan från väggen hamnat i sängen. Kvällen var dock riktigt rolig och alla var laddade, och det bjöds på en massa ost, chips, musik och så dans såklart. Tanken var att vi egentligen inte skulle vara extremt många, men vi slutade med ett fullproppat studenthem, där även ett gäng fransoser tittade in. Dock var det ju fredag igår, vilket innebär att även idag, lördagkväll kan stå öppet för festligheter. Fina var vi i vilket fall, kul och mysigt hade vi.
Kristina (slovakien) Martina (tyskland) Nathalie (Karibien) och så-har-vi-den-bleka-svenskan


Dagen idag blev därför väldigt seg, då vi inte släckte lampan förrän vid halv6-snåret. Vi begav oss tlll den underbara parken idag igen, slog oss ner i gräset, tittade på äckel-hundar som lekte med en död fågel. Mysigt var det iallafall, och jag har nog aldrig ätit så mycket apelsiner. Men nu vankas det tacos, mums!

20/2 -09: Solbrända kinder och ruffsigt hår

Igår hade vi ett födelsedagsbarn, så därför begav jag mig vid tio-tiden igår till Jaap med en vinflaska. Partajet var i full gång och födelsedagsbarnet kände sej nog nöjd med kvällen. Det gjorde jag med, jag slutade avtuppad i en säng. Tro inte att det berodde på vinflaskan, den öppnades inte ens. Nej, jag var helt enkelt så trött att jag snodde en av studenthemmets söngar, kröp ner och somnade. Nej, sant att säga så slutade inte kvällen där, utan den började snarare där. Vid ett tiden var jag pigg som en nötkärna igen, och jag begav mej upp till dom andra. Vid fyra släcktes lampan, och jag var väldigt fräsch när klockan ringde vid sju i morse. Dock var det inte bara jag som var helt slut, utan alla andra på skolan också. Därför begav vi oss efter skolan till parken. Min lunch där blev en baguett med ost, och så jordgubbar och mandariner. Jag kan nog inte förklara hur underbart härligt vädret är här idag. Jackan slängdes av. Koftan likaså. Vi satte oss på gräset, la oss ner, somnade till ankornas kvackande och till barnens rop,. Vaknade med solbrända kinder.... Och så ett ganska ruffsigt hår! (det förklarar bilden)19/2 -09: La simultanéité, l'antériorité, la postérioritéLa simultanéité, l'antériorité och la postériorité. Det är inte alltid lätt att veta vilka verbformer man ska använda då sugjonctif gör sig påmint, och faktum är att där det borde vara subjonctif är det allt för ofta ett undantag. Eller helt enkelt en regel som man aldrig tidigare hört talas om: om sujet1 är lika med sujet2 i action och sentiment, ja då struntar man helt enkelt i mina älskade subjonctif. Det är här simultanéite, l'antériorité och postériorité gör sig påmint, och helt plötsligt blir allt glasklart. Hallå. vem utbildade svenska lärare i fransk grammatik egentligen? Okej, att förklara det här på bloggen skulle ta onödig plats, slösa på tid och på det internationella utrymmet helt enkelt, men är någon i skarpt behov så står jag mer än gäran till tjänst.

För övrigt hittade jag det här fina kortet, varför tog jag inte med Kajsa hit? Det hade vart mysigt att ha henne bredvid sej i sängen, eller sittandes på stolen bredvid kanske. Hennes genomskinliga och rosa små tassar, det intryckta ansiktet och de sneda ögonen. Mysigt.  
Och vad gör jag nu? Knaprar på 70%choklad med apelsin (ja, jag har ändrats) coh läser igenom min rumskamrats engelska arbete. Skumt, att en person inte kan engelska... Höhö, ibland får man agera vikarie... So long
!

18/2 -09: Hej då

Hej då, nu går jag ut i solen, under en klarblå himmel. Mina steg går i takt till fågelkvitter och under sandaler knastrar sand efter vinterns sandning. Jag är mitt i vardagen på väg till skolan.16/2 -09: Papiljotterna fungerar verkligen

Papiljotterna fungerade verkligen och när jag vaknade kände jag mig lite såhär:


Nåja, andra kortet blev ju lite mer seriöst, kändes som om det behövdes i min nuvarande sinnesstämning. Och vad har hänt mer idag då, än att jag springit runt med tantkort hår? Skola, vin och ost, en kaffe på stan och sen begav jag mig till en av alla bokhandlar. Med mig ut hade jag min första egna bok innehållande serier, det blev en Titeuf. Kände mig nämligen lite tvungen eftersom jag börjar känna honom rätt så bra nu. Begav mig även till mataffären och handlade potatis, så idag har jag även avnjutit potatismos och blommig falukorv, inte illa det. Dock var det ett tag sedan, och nu är väl tanken att jag ska smälla i mej två äggmackor. Mums. Och sen? Kära Subjonctif
.

15/2 -09: Önskas lockar?

Då kan jag meddela att dessa godingar fungerar mer än utmärkt, både att ha udner dagen coh att sova i. Dessutom blir man grymt het i dom, inte sant? Till dessa avnjöts världens största (?) fruktsallad och två kanelbullar. Yammy!

Dagen har i sin helhet varit väldigt lugn, och jag har väl egentligen inte gjort så mycket mer än att suttit i solen och ätit en pizza, druckit äckligt kranvatten och legat i sängen och kollat på Debatt (jag är fast). Och varför nu denna lugna dag? Igår kväll var vi nämligen hos Randi där kvällen spenderades med det vanliga gänget på skolan + tio fransmän; och för första gången var det en hel drös som faktiskt var riktigt snygga. Vi alla svenskor satt väl och smådregglade, höhö. Väldigt trevligt var det hur som helst, franska utbyttes och vi åt en hel massor, mums!

Nej, nu ska jag dra mig mot sängen, be för att lockarna blir bra inför morgondagen och läsa min Glamour!

15/2 -09: En dag vid medelhavet

Där befann vi oss igår, och något vackrare har jag inte sett på länge; solens strålar värmde och hela havet var som en burk full med pysselglitter. Skorna sparkades av, och fötterna smakade på medelhavets än så länge kalla vatten. Den mjuka sanden gjorde fötterna sällskap ända hem till lägenheten och kinderna blev rosiga av blandningen. En klarblå himmel med knappt några moln speglades i vattenytan och bollarna som sparkades blänkte till våra ögons förtret. Våren kommer, och jag trivs bättre än någonsin.

12/2 -09: Titeuf, en BD för allaLåt mig introducera Titeuf för er; Titeuf, en BD för alla. Han är en liten fransk kille, bosatt med sin arbetslöse far, sin yppiga mor och sin lilla skitsyster. Han följer med oss på lektionerna ganska ofta, och han lär oss väldigt mycket kan jag meddela, egentligen mest hur ungdomar pratar i Frankrike. Kan varmt rekommendera honom för alla som känner sig ensamma på kvällarna och behöver lite sällskap; att slå upp en knakande BD-bok en kväll i lampans dunkla sken och se Titeuf leva sitt liv på blanka, färgglada blad går upp mot det mesta.

På bilden ses Titeuf till vänster, skrivandes ett brev från Tyskland till sin bäste vän Manu.

11/2 -09: Oh, vilken frisyr sen!

Eftersom jag varken har vidare tid eller ork för att skriva ett långt och givande inlägg utan får visa min vackra stämning på ett kort istället. Ja, så här vacker ser jag ut när jag sovit från klockan 3 till 7 (därav den heta frisyren), och sedan proppar i mig JätteSalt på grund av (aha, inte grâce à) att magen vill ha näring; och en JätteSalt-påse håller mig i chack ett par timmar...Förresten, Grattis Kära Mor på Din Dag!

10/2 -09: Det är inte alla hjärtans dag men...Det är inte alla hjärtans dag än, men titta vad jag fick för fint av farmor och farfar!
Glädjen sprider sig från småtårna till snedbenan, tack!!!
(Åh, så kul att få något från Hemma. Och det är rosa. Och glittrigt)

10/2 -09: Jag är kär i MPLJag är sannerligen kär i mitt älskade Montpellier, och att det bara är två månader kvar tar kål på mig

10/2 -09: Läpp- och ögonförstoring

Efter ett av de senaste korten gav mej Olle responsen att han tyckte jag skulle satsa på ögon istället för förstorade läppar. Jag slog slag i saken och föverkligade dom båda, snyggt va?Dagen idag har iallafall varit underbar, med strålande sol och värme som tvingar av jackan. Lektionen flyttades därför till ett café där vi avnjöt en kaffe i Frankrikes sol. Överst i min mage just nu ligger dock en drös med köttbullar som jag gjorde igår, mums. Okej, dom blev långt ifrån i farmors klass, men det var ju iallafall köttbullar! Dock vet jag inte vad jag tänkte med, men det blev ganska så många och jag funderar på om jag bara ska leva på köttbullar den resterande tiden. Men vad gör man när man hittar köttfärs till extrapris och fyller hela frysen?

Och vad bjuder veckan egentligen på? Plugga, profitera (heter de så på svenska?) solen och umgås med alla underbara är några av sakerna som står högst på listan. Eftersom Jamel inte befinner sej i skolan denna vecka är det glest om organiserade aktiviteter men det gör inte så mycket! Ganska härligt att inte ha något planerat också (även om tambourin, bowling och utflykter är saker jag älskar).

Som sagt, ska jag profitera (fortfarande "?") solen och jag tänkte börja nu. Av med tröjan, på med bikinin och ut på balkongen! So long. (MontpellierPLUS: l'après-midi: 17 C)
(Innan skolan och förstorandet av läppar och ögon. Kan tillägga att jag är lika glad som jag ser ut)

8/2 -09: tillate.com

Jag får göra lite reklam för tillate.com eftersom det är dom som tar alla kort när man är ute i Frankrike. Och titta vad jag hittade på sidan, ett kort från Cirkus!Jennie, Haiko, Christoph, Jag, Martina, Sandra, Flavio (Speedy Gonzales, jag vara bara tvungen)

8/2 -09: Jag har ätit [knull]

Nu vet jag inte om det stavas sådär, men det är precis så det uttalas. Vi begav oss allihop igår till Yaap och Jennie där Martine skulle laga, just det, [knull]. "Va," utropade vi svenskar, "vad ska du laga sa du?". En tysk specialitet som faktiskt var ganska god, det såg ut som groteska frikadeller, och jag vet egentligen inte vad som bestod av. Svamp, lök, bröd, ägg, mjölk.. Till detta åt världens godaste svampsås, jag kunde inte sluta surpla i mej den! Mysigt var det iallafall, och väldans kul att prova lite annorlunda mat, det här är defenitivt något som jag ska göra själv! (speciellt om jag får till den gudomliga såsen)

Och då var det söndag för övrigt. Fredagen tillbringades som känt på Boutonnet där vi allihopa dansade loss, skålade och välkomnade Yaap. Jodå, till och med Jamel, anställd på skolan kom för att skaka, höhö. Dock var det väldigt skönt att få duscha mitt på natten eftersom folk röker inne, och inte bara tobak. Oj, mamma, nu blir väl du jättenervös, men tro mej, jag håller mig till mitt vinglas! :)

Nu droppade ett meddelande in från JP, mot Place de la Comedie för en kopp kaffe med honom, trevligt!

So long
(jag får variera pose litegrann. Man skulle för övrigt kunna tro att jag provat läppglans med förstoringeffekt, det kanske skulle va nåt för mej)

6/2 -09: Dagens (hippa) outfit

Fredag, igen. Hittills har den varit helt underbar, det började med att lektionen tillbringades utomhus på ett café, inte en helt illa start på en fredag i montpellier.  Den fortsatte vidare med att vi allihop gick till ett pannkakeri (på svenska) och åt salta pannkakor med ost, tomat, championer och skinka, efterrätten blev sockrad pannkaka med glass och jordgubbssylt. Behöver jag säga att det var mysigt?

Sedan dess har dagen flutit på i en härlig dimma. Jag har tillbringat timmar med att bara sova, njuta och läsa, andas in Montpellier lite grann alltså. Nu är jag dock vaken, med en kanelbulle i magen och tomtegröt på spisen. Så laddar man bäst upp för en kväll i goda vänners lag!
Eftersom jag är en sådan oerhört modebloggare får jag även lov att presentera dagen outfit: (Kolla inte den hypermoderna nytänkande posen. Jag kallar den "jag-tror-jag-kan-bli-något-för-jag-är-så-snygg-och-rolig")

Svarta mjukisbyxor ...
... med ett rosa flanellnattlinne istoppat
Grymt snygga blåa halkvänliga tofflor (tillverkade för gamlingar så att dom inte ska halka)

5/2 -09: Bilder får sammanfatta dagen och tillvaron

Jag får uppdatera lite snabbt och kort eftersom mina planer för kvällen snart kommer springande. Det får bli två bilder som sammanfattar vad jag sysslar med, en vanlig torsdag.Jag har blivit beroende av att borsta tänderna, och kan sitta i tiotals minuter framför datorn och kolla film (vilket jag gjorde för länge i morse så att jag nästan kom för sent, jag fick springa som en idiot)
1: Man blir ren om tänderna
2: Det är nästan som lite terapi
3: Det är ett rent nöje att borsta med denna fina tandborste min käre far gav mej (kolla in dom guldiga lejona alltså...)
Jag är alldeles röd i hela ansiktet efter att ha spelat pingis en massa. Efter det sprang jag snabbt och lätt hem och jag har inte hunnit mer än att slänga i mej en kanelbulle. Jag kanske ska ta och duscha innan nån får för sej att knacka på, det hade varit mindre trevligt att kindpussas med en svettig Amanda (Fast jag är ganska så glad just nu, vilket syns på kortet. Och det är väl bra att jag är nöjd med min tillvaro i mitt kära Frankrike?

4/2 -09: Sport Tambourin

När man bor här i Montpellier så är det iallafll en sport som man bara måste prova, och det är Sport Tambourin. Det är precis som det låter; man använder sej utav en tamburin. Man skulle kunna säga att det egentligen är lite som tennis, planen är densamma (nåja, mycket mycket större och med enbart en linje utan nät) och man räknar poäng likadant. Egentligen är slagen också detsamma, enda skillnaden är alltså att man har en tamburin istället för ett racket. Vi var dock bara fyra stycken plus Jamel så det blev en hel del springande och det var kanske egentligen för svårt att vara så få. (eftersom de övriga tre var killar som hade spelat tennis och alla är ganska måna om sina muskler säger väl det sej själv att dom dessutom får iväg bollarna ett antal gånger längre än jag, hmpf!) Men riktigt kul var det iallafall och det var härligt att få komma ut och röra på sej lite. Jag hoppas verkligen på en repris och då SKA det gå bättre. (jag var i det förlorade laget båda gångerna, hehe)Jag kan även för er därhemma meddela att det är riktigt vårväder här, och jag gick hem i klänning, sjal och strumpebyxor. När solen står på i parken är det helt underbart. Därför begav jag mej efter Sport Tambourin ut för att springa en sväng. Short och T shirt räckte gott, dock ska vädret vända imorgon :/ skit.

Kvällen ska tillbringas med alla camarades och tanken är att vi ska kolla på Le Placard. Det är någon ny film här som tydligen ska vara ganska bra, dock har jag ingen aning om vad den handlar om. Så nu sitter jag här och laddar upp med havregryndgröt, apelsin och kiwi, och så en stor kopp med varm choklad och grädde... Mums!

3/2 -09: Min lägenhet raserar

I morse kom min rumskompis Marla inspringandes i mitt rum och ropade att lägenheten skulle rasa samman. Jag fick smått panik och hoppade upp från stolen där jag i lugn och ro satt och övade på min exposé - vad sjutton menade hon? Hon drog in mej i sitt rum, och mycket riktigt så höll lägenheten på att rasa. En massa färgflagor hade trillat ner från taket i hennes säng och det hade börjat droppa en massa vatten från lägenheten ovan. Fråga mej inte vad det var för vatten och ge mej inga förslag, jag vill helst inte veta...  Så hon fick snabbt dra in alla sina grejen i det andra rummet och kvar fanns bara en säng full med färgflagor och vatten. Ja, det kanske kan låta lite komiskt men jag är faktiskt ganska nervös över att lägenheten inte ska stå kvar när jag kommer hem.... Det är bara till att hoppas på det bästa och prata med hyresvärdinnan, vad hon nu kan göra. Jag säger bara tack och lov till att det inte var mitt rum som blev drabbat. Än...

3/2 -09: On aime les scandinaves et les Suèdois ont colonisé OdysseumI gårdagens MontpellierPLUS fanns en mycket intressant artikel som alla svenskar genast började babbla om på ost- vin och baguettstunden. MontpellierPLUS är alltså Montpelliers motsvarighet till METRO och läses därmed av i princip alla; från stressade affärsmän till utlänningar som försöker lära sig franska (typ jag). Följande kunde man läsa:

On aime les scandinaves
Ayant appris le rétablissement de la ligne Montpellier-Copenhague, Hélèle Mandroux s'est déclarée satisfaite pour "la communauté scandinave importe à Montpellier".
Décidément après les Suèdois qui ont colonisé Odysseum, Montpellier met le cap au Nord... à moins que cela soit l'inverse.

Och vad menar man nu då, för er som inte kan franska!? Jag illar rubriken "Vi gillar skandinaver", men det bästa i hela artikeln är väl ändå "Décidément après les Suèdois qui ont colonisé Odysseum", efter att svenskarna occuperat Odysseum. Odysseum är en stor del av Montpelliers utkant, ett nybyggt område där man hittar moderna nöjesaktiviteter; klättring, bowling, restauranger... Och så hittar man fransosernas största nöje, IKEA! Och varför har detta påstående om svenskar nu kommit fram? Fler och fler stora svenska märken hittar hit, IKEA och nu också H&M. Får man hemlängtan drar man alltså som svensk med trammen till Odysseum, och vips är man i det kalla (?) norden igen. Jag är alltså en stolt svenska, som koloniserar Montpellier med vad det innebär!


(Mamma, jag lever. Jag har bara så mycket att göra att datorn har fått prio 38 eller nåt...)

1/2 -09: Direkt från KaribienOkej, jag måste erkänna att det var längesedan det var en sen kväll med gänget, men igår ändrades de. Jag släckte lampan 06.10 denna morgon, vilket gör att ja känner mej lite mör nu. Och varför i  hela friden är jag uppe!? Jo, faktum är att vi åter igen ska träffas, allihop hos Flavio och laga mat. Kan nog bli riktigt trevligt, det är minsann inte jättekul att alltid äta själv.

Och bilden ovan är inte från igår. Men med denna vill jag visa att jag ganska ofta känner mej som en grå liten mus. Japp, för vid varje tillställning vi har kommer mittjejen från Karibien in i rummet och stjäl hela showen. Hehe, jag tror att alla (killar som tjejer) är lite smått kära i henne på grund av vilken pondus hon har! Här kommer inte en liten mesig svensk blond tjej, utan en mörk tjej, alltid med perfect make, snurrar i håret, ett så perfekt leende som jag aldrig sett, färgstarka kläder... Jag kan hålla på i evigheter. Och på toppeen av detta ligger världens härligaste personlighet och omtänksamhet som bara vissa blivit begåvade med. Nathalie.

(Oj, efter denna text skulle man kunna tro att jag är totalt nere i henne. Hehe, men jag kan meddela att så är inte fallet, hon är bara världens grymmaste person)