30/3 -09: Första hemlängtan



Usch nej jag mår inte bättre. Vit i ansiktet, fruktansvärd frilla, mer svullnade ögon, huvudvärk, tendens till illamående, hungrig. Jag blir alldeles jättekinkig när jag blir sjuk har jag upptäckt; jag tycker det är jättejobbigt när man måste göra allt själv, jag hatar att sitta som i celibat i flera dagar utan någon att prata med och jag längtar hem någon jättemycket. Dessutom blir jag alldeles blödig så när jag idag mottog ett 3sidigt långt brev skrivet på rim och rosa penna kunde jag inte låta bli att fråga mej vad jag sjutton gör i Frankrike! Tack du.

 (dessutom har jag tagit ut linserna, och ni som känner mej vet att om jag gör det, då är det illa...)

29/3 -09: Ni svenskar är lyckliga

Rödspetta med potatis, smält smör och ärtor
Ett stort glas kall mjölk
Ett redigt lass med våfflor, jordgubbssylt och grädde
Potatismos, ketchup och ugnstekt falukorv
20 stycken farmors köttbullar med tillhörande brunsås
Marabou choklad
Stekta bacon och potatis
Ett par glasflaskor med påskmust
Prinskorvar
Potatisgratäng och gott kött
Sallad utan en massa sås och dressing
Grovt bröd i obergränsad mängd
Ädelost på tub
Skogaholm med kalvkorv och majonäs
Ett till glas mjölk
Kanelbullar
Köttfärssoppa med crème fraiche
Svenska ägg
Wienerbröd


Och hur lång tid tog detta? Cirkus 20 sekunder inklusive rubrik. Varför längtar man hem när man är sjuk? Jo, för att allt här är stängt på söndagar och jag har inget som jag är sugen på hemma. Det enda jag vill ha är jordgubbar att doppa i socker, men inte någonstans kan jag hitta detta. Suck...

29/3 -09: Tillbaka till Santorini

Jag fick syn på en massa bilder från Grekland, och insgå helt plötsligt att jag saknar gymnasiet och allt vad det innebar, jag hade så fruktansvärt roligt. Greklandsresan med  klassen var pricken över i:et, och den kommer alltid finnas kvar... (hos oss såväl som hos grekerna, hihi)



Santorini som var byggt på klipporna, nedanför stupade havet.



Klassad som världens vackraste solnedgång



Resturang utsikt



Vattnet var underbart, vi plaskade dagarna i ända (då vi inte promenerade såklart)



Det här var det enda kortet på rummet ja hittade. Hum. Inte så stökigt va?

28/3 -09: Ge mig farmors köttbullar!



Huuuu....  Jag mår inte bra. Jag har legat i sängen konstant sedan klockan elva igår fram till nu, och det kommer vara likadant i morgon. Trodde inte det kunde bli värre, men det gör det, isch. Man fryser rumpan av sej, tar två alvedon och sedan svettas man ihjäl så att håret blir alldeles blött och äckligt. Nej, ni vet hur det är. Även idag har jag levt ¨på cola och alvedon, men jag hade gjort vad som helst för att få ett par av farmors köttbullar att ligga och äta på. Åh... Men snart.

Ja, för jag har exakt idag bara två veckor att vara kvar här. Jo, lite sorgligt är det, samtidigt känner jag att jag är klar med Montpellier, och klar för att istället åka till paris. Klar för att fylla på med lite svensk mat också. Åh nej, nu blev ja sugen på mjölk! ett kallt stort glas med mjölk... Jag vill bli frisk!

27/3 -09: Bort med sjukdom



Ett oseriöst kort senare, efter en dusch och lite smink, ser jag väl inte så sjuk ut?

27/3 -09: Sjuk? = Alvedon, kiwi och cocacola

Morgonen bärjade inge bra. Fia åkte hem och efter att ha sett henne gå ner för gatan kom en tår, och dessa övergick senare till tårar för att jag blivit sjuk. Aj! Jag har ont i huvudet, har feber, det snurrar och jag kan itne ta mig ut. Jag gick till skolan i morse, och de va bland det värsta jag gjort. Lektionen var lika kul som vanlig och dessutom fick vi går på ostprovning, men oj vad jag inte mådde bra. Vid ett gick jag och la mig, och nu, halv sju vaknade jag. Jag har idag levt på ost, alvedon, cocacola och kiwi (den bästa kuren när man är sjuk). Ikväll är det skolfest och jag vill så hemsk gärna gå, det får bli ytterligare ett par alvedon och så en colaflask i väskan. Det ska nog gå bra....




Anledningen till denna skumma bild var att jag inte ville visa mina halvöppna och glansiga ögon, röda näsa och min nuvarande snygga frisyr. (Åh, jag är sugen på potatismos och ugnstekt falukorv...)

26/3 -09: Attraktivare sommarbränna finns inte

Jag ska börja med en rättelse på förra inlägget, jag stavade själv med k! Usch, hemska tanke...

Dagen började i skolan med mina älskade subjonctif, känns som om jag kan varenda regel nu. Men det är väl kanske så det ska vara! Det följdes av att jag och sofie tog oss varsin cykel inne på toaletterna och drog till stranden. Vallt tyckte jag. Varmt tyckte Sofie. Kan de betyda att jag har börjat anamma den franska stilen och tycka att det är kallt när man egentligen kan ligga i bikini på stranden? Lite blåst har ju faktiskt ingen dött av... Fias stackars hy var inte van vid solen, och hon har nu en bränna som är snyggare än få, medans jag har lyckats med en oerhört attraktiv shortsbränna efter cykelturen. Det ser somrigt ut iaf!

Nu sitter jag här med en gigantiskt burk turkisk peppar, och ikväll blir de resto innan sofie åker tillbaka till kalla Norge.


26/3 -09: Så gör du för att inte behöva sova

Jag vet, jag är dålig att uppdatera men jag skyller på min kära Fia som är här, jag vill helst inte snylta av vår tid till datorn, så då får det bli lite hipp som happ här. Vi har det iaf grymt skoj och i tisdags begav vi oss till Australian Bar. Det var ännu roligare än vanligt, och vi träffade ett helt gäng fransoser som var mycket trevliga (utan någon undertanke med allt). Vid tvåtiden när dom stängde begav vi oss med några kompisar till ett annat uteställe, Fizz, där vi helt henkelt fortsatte vår kväll (eg. natt). Vi dansade, pratade och umgicks helt enkelt. Inträdet var egentligen 8 euro, men när vi kom in insåg vi varför vi hade fått en gratisbiljett inkluderat två drinkar på; vi var dom enda av de kvinnliga könet. Höhö, men mycket trevligt hade vi. Vi gick aldrig och la oss igår natt, vi kom hem vid halv 6 (och de va ju onödigt att sova i två timmar, jag var dessutom inte så trött efter att ha tryckt i mej två koppar kaffe). Till skolan begav jag mig,  och på eftermiddagen hade jag och fia mysdag, massa choklad, film och god mat. Mums. Kan dock meddela att de va oerhört härligt att gå och lägga sig igår natt. Så skönt att jag började prata i sömnen innan ja knappt hade lagt huvudet på kudden.

Jag: kör...
Fia: va?
Jag: kö...körkor...
Fia: Vad säger du?
Jag: körkortsförarbevis...

Jag vaknar till av att jag skälv pratar

Jag: men vad säger jag?
Fia: ett försök till körkortsförarbevis, vad sjutton är det?


Nej, nu blir de skola och sen cyklar till stranden!
Tjena mors



Vi har under våra år tagit oerhört snygga kort, jag och fia

23/3 -09: Freezing i Montpellier

Ja, nu var det en hel helg sedan jag uppdaterade, och man kan ju minsann undra varför. Jo, faktum är att jag har haft besök hela helgen och därför har jag inte tagit tid till datorn. Känner därför att jag varit isolerad från omvärlden, då jag inte har läst afton bladet, kollat nyheterna... Ja, ni fattar.  Så vad har hänt hela helgen? Bra fråga. I fredags var jag på resto, åt världens maffigaste måltid, men mums vad gott det var. Hade däremot magknip hela natten och det var inte lika kul (däremot var det värt det). I lördags kom Fialia, mötte upp henne vid stationen vid ettiden. Satt i parken och njöt av Marabou, turkisk peppar och lakritsal som hon hade tagit med sig. Åh, hon är väl bara för bra hon :D Dagen tillbringades på olika caféer i solen och klokcna halv fem teltog vi i något som kallas Freeze. Det anordnas här en gång varje år, och går ut på att vid en bestämd tidpunkt så stannar alla som vet om detta, alltså fryser i en speciell position. Alla som då råkar vara där av ren tillfällighet undrar ju såklart vad det är, ja, fattar ingenting. Kan tyckas väldigt konstigt, men det var riktigt tufft faktiskt. Eftersom min kamera har gått sönder kunde ja inte filma, men hittade en film från förra året hur de kunde se ut. Klicka här (mamma) för att se.

Kvällen tillbringades sedan hos en fransman med vänner, och det var riktigt trevligt. Fialia försökte sej på lite franska hon med och det gick ju riktigt bra! Och så rullade söndagen på, vi satt i parken och solade, jag sa hej då till Christoph som varit i Montpellier och hälsat på, och vips var det måndag. I skolan har den tillbringats och sedan blev det för ovanligheten parken. På utomhustermometern vid apoteket kunde man avläsa 28 grader, och det var ju lite otur att man hade långbyxor. Därför tänkte vi ta cyklarna imorgon till stranden, sola och kanske ta ett dopp. Vi får se.

Nej, nu ska vi göra iordning sallad med fransk sås, gottigt va! Och vem vet, det blir säkert lite djungelvrål till efterrätt.



Pannkakor avnjöt jag till frukost i fredags, bra uppladdning innan allt besök i helgen. Bra uppladdning för tårar, skratt och underbara liv

20/3 -09: Uppsatt hår - tråkigt?





Jag har ju som tidigare nämnt fått pippi på att ha uppsatt hår, vad tråkigt egentlgen! Men denna morgon upptäckte jag helt plötsligt att jag har mer hår än vad jag tror, ja, jag har ju annars varit den tunnhåriga typen med räligt hår. För första gången visste jag inte vad jag skulle göra av en slinga, det du! Ja, nu sitter jag hä med en bulle iallafall, snart redo för skolan. Frukostdisken ska försvinna, jag ska borsta tänderna och packa väskan, sedan är jag kalr för ännu en dag!

Jag fick ett sms från Frabre, och jag blev alldeles varm i hjärtat.

19/3 -09: Vilken solbränna sen



Den som säger att jag inte kan rita fina kartor borde springa och gömma sig någonstans. Själv tycker jag att det är en ypperlig beskrivning på vartifrån man ska ta navetten, jag känner mig smått stolt! Ja, och vem är kartan då tillägnad? Jo, självklart min kära Fia som kommer på lördag. Jag kan inte bärga mej, det var trots allt .. så längesen vi sågs.

Dagen idag tillbringades efter skolan på trappan utanför kyrkan; den varmaste dagen hittills. Jag har fått oerhört snygg shortssolbränna, jag ser ut som en brevbärare. Jag hoppas att vädret håller sig nästa vecka också, så att jag och vännen kan tillbringa tid på stranden! Dessutom har jag idag städad lägenheten, tvättat, käkat salta crêps med tomat, ost, championer och skinka, mums! Tycker att jag varit riktigt effektiv må jag säga. Nu ska ett par brev skrivas, och sedan tänkte jag göra mej en god fruktsallad!

So long

19/3 -09: Sol och sandaler här

Föregående inlägg skapade dåligt samvete. Men nej, jag kommer ju hem snart! Det blev ju bara en bonus att fialia kommer. Och ja, det blir verkligen fullt hus denna helgen, men det ska nog lösa sej :)

Och dagen började med sol som vanligt, det blev leggings, kjol och t-shirt. Jag ska inte klaga. Och nu ska jag dra mej, puh, det här kommer bli en fulltecknad dag... (tvättning, mer vatten, handla frukt, springa, göra karta till fia, betala sista hyran...)




Höö, snyggt kort.

18/3 -09: Fia kommer

Jo, det är sant. På lördag landar hennes flyg i Montpellier och jag längtar så mycket efter att få träffa henne. En vecka stannar hon, och oj vad vi ska ha roligt. Hon är trots min andra hälft och den enda hemifrån som hälsar på mej, så det blir lite extra kalas!

18/3 -09: Så blir du av med en efterhängsam fransman

Jag var i eftermiddag homosexuell, upptagen med min flickvän i parken och tyckte att män borde försvinna. Va, vad menar jag? Jo, idag satt jag och Julia (tyska) i parken efter skolan för att sola oss och ha det gott, men efter bara en halvtimme kom en envis fransman och förstörde friden. Efter att han fört en ensidig konversation och försökt få oss att prata i cirka tio minuter gav Julia upp, tittade på honom, la sin hand på min och sa att hon ville vara ensam med sin flickvän. Höhö, jag var inte sen att haka på och sa att det är just detta som får tjejer att dra sej till tjejer; män kan aldrig låta en tjej vara ifred! Fransmannen tittade ganska storögt på oss och tände en tredje cigarett, varpå han lite tyst mumlade att han skulle gå till Polygone... Japp, så enkelt var det att bli av med honom! (nåja, vissa detaljer har utelämnats för allas trevnad, men i stora drag var det så där det gick till)


18/3 -09: Uppsatt hår är underskattat

Jag må vara tråkig men jag har kommit in i en riktig sätta-upp-håret-period. Mina olika spännen är mina bästa vänner, det går snabbt och så är inte håret ivägen om man ska sola. Ack vad praktiskt. Nej, ska jag hinna om boulangeriet innan jag börjar få jag dra mej nu! Ha en bra dag :)


17/3 -09: Apelsiner, kanel och blomjuice

Eftersom jag precis vart ute och konditionerat var jag så svettig att jag kom på att fota bakifrån, ack så smart.  Nu ska jag laga fruktsallad på apelsiner, kanel och blomjuice; göra mej en stor kopp varm choklad och mysa framför Öga mot Öga. Förresten, min Fialia kommer och hälsar på! Åh, jag är lycklig!



Ja, lite muskler börjar det nu bli av mig. Höhö (bodybuilding nästa)

17/3 -09: Kärleken till mitt Frankrike

Ibland undrar jag hur jag hamnade i Frankrike av alla ställen, jag har ju faktiskt ingen egentlig koppling hit. Jag kan inte säga att jag var ett jätefan av franska under högstadiet heller, men sedan hände ju något; utbytet till Lons le Saunier med Raphael. Jag blev direkt kär i Frankrike; hur man lever, mentaliteten, människorna. Jag åkte tillbaka en sommar senare och levde ännu en vecka fransk liv och det var en utav de bästa veckorna i mitt liv. Hur vi gick till parken, umgicks med kompisar, träffade på gamla känningar på gatorna, deltog i flertalet konserter och inte minst av allt; sammankomsten för tre svenskar som var på återbesök. Det var helt underbart och jag njöt av varje sekund. Kanske gjorde Raphael sitt i frågan också, men tro nu inte att jag var betuttad (jag har ju fått den frågan flertalet gånger). Nej, men Raphael är min Fransos No1 och det kommer han nog alltid att vara.

Sedan slog tanken mig att åka iväg till Frankrike och plugga. Och varför inte, gör jag det inte nu kommer jag aldrig att göra det! Den eftermiddagen när jag skrev på alla papper kändes fantastisk, och jag minns att jag knappt fattade att jag skulle åka. Jag tror faktiskt att familjen fattade det ännu mindre, det var ju Emma som skulle resa och inte jag. Och iväg bar det, den trettonde oktober. Det var väldigt sorgligt att säga hej då till familjen, och man visste ju inte vad som skulle hända när man kom ner. Men jag möttes av ett fantastiskt väder, och ännu mer fantastiska människor. Dom hjälpte mig att komma till min lägenhet trots min knaggliga franska, och till slut fick jag se min lägenhet.

Att åka till Frankrike är det bästa jag någonsin gjort, jag har fått chansen att uppleva så otroligt mycket saker och har fått ett helt annat perspektiv på tillvaron, inte minst på Sverige. Jag har fått möjligheten att träffa så mycket nya människor och fått lära mig franska på det allra bästa sättet som går. Att resa hit har varit värt varenda krona och jag är inte klar med Frankrike på alla vägar. Jag är seriöst kär i Frankrike och älskar landet. Det finns såklart en massa saker som är annorlunda och svåra, men det som är bra överväger allt det andra. Jag har inte ångrat en minut att jag åkte hit, och jag kan inte rekommendera annat än att åka utomlands för en längre tid. Det är något underbart som man bara kan förstå genom att uppleva.


17/3 -09: Sucrer les fraises

I takt med att min träning kommit igång och att det börjar komma värme här, märker jag att vattnet går åt så mycket snabbare. Tyckte inte det var längesen jag var och köpte 10 liter vatten, men nu måste jag bege mig och köpa ett nytt paket. Usch, det är alltid lika tungt.

Kvällen igår tillbringades som nämnt hos Adele, vilket var väldans trevligt. Lagade creps med ost, tomater, skinka och kryddor, drack cola och mumsade på skorpor (dock doppar fransoser skorpor i olika dippsåser, och det förstår jag inte alls) Fick chansen att öva franska då jag var den enda utlänningen, och det är ju mestadels väldigt trevligt. Dock fick jag en fransos i hälarna som framfusigt frågade om han fick "siga på" när han hade följt mej hem. För sjutton, vem trodde han att han var! Vid tre-tiden inatt släckte iallafall lampan, och vid kvart över åtta gick jag upp. Begav mig till skolan vid nio, det blir bara roligare och roligare. Gick till paren, smaskade på jordgubbar med Julia (tyska) och slutade här hemma vid tre-tiden, och här sitter jag nu och inser att vatten måste inhandlas. Usch.




Jag är på gott humör som vanligt, trots osminkad och trött. Ett par sandaler och en kofta så är jag redo för att handla vatten


Sucrer les fraises. Sockra jordgubbarna. Ja, att franskan är känt för att ha många ideomatiska uttryck har man hört men ibland så undrar jag om det nånsin finns något slut på allt. Sucrer les fraises, vad sjutton kan det nu betyda? Det ska jag berätta; vill du säga att någon är senil ska du använda detta. När man sockrar jordgubbar och vill ha socker överallt använder man ju en slags skakande rörelse med handen samtidigt som man håller i sockerpaketen. Likadant gör dom som blir gamla och senila; förstås utan socker (men fy, vilket elakt uttryck, mais il faut que je l'utilise)  

16/3 -09: Att leta verb

Att leta verb är inte det lättaste, det har jag erfarit idag. -endre och -eindre. Nu har jag i vilket fall som helst fått ihop ett 30 tal, och det får minsann räcka. Det har trots allt tagit en och en halv timme!

Nej, nu ringer Fia och så ska jag dra mig till en viss miss Duchamps. So long!




För övrigt fick jag ett paket av kära syster, choklad, skiva och brev. Åh, vad jag tycker om henne.... :D

16/3 -09: Inte lika bländande vit längre

Nu måste tröttna på att höra att jag har så fint väder, men när man vaknar av det kan man inte annat än att vara lycklig! Två lingongrova med makrill har avnjutits, kroppen av smörjats in med aftersun och håret är nu fritt från sand. Leggings och sandaler har åkt på, kofta och sjal på det. Väskan packad med skrivböcker, lexikon, synonymordböcker och två apelsiner. En vattenflaska stoppas väl ner med. Jag ser fram emot dagen. Väldigt mycket.




Jag är inte lika bländande vit längre

15/3 -09: En dag på stranden

Vi begav oss till stranden idag. Vi började med byxor och kofta, men slutade med bikini och glass.












Allt för att inte bränna sig; det enda långärmade man hade med sej för axlarna

Det var helt enkelt fantastiskt och jag har njutit något underbart. Jag älskar livet här, men ser fram emot våren och sommaren ännu mer. I maj beger jag mig till Paris, för att sedan åka till västra sidan av franska kusten. EFter det en tripp till Irland och sedan tillbaka till Paris. Hur kan man få vara så lycklig?





15/3 -09: Mot havet med cykeln

Nu hyr jag cykel med Koni, Flavio, Kristina och Franzi. Mot havet och picknicka på stranden, ha det så bra hemma i snö och slask, jag tänker på er!



15/3 -09: Vart tog tiden vägen?

Vart sjutton tog tiden vägen, kan någon förklara det för mig? Jag satt mysigt i min ensamahet och tittade på Eurovision, och så helt plötsligt plingar telefonen, JP. Ett glas på Montpe'L är ju faktiskt alltid lika trevligt, så en timme eller två kunde ju itne skada. Vid kvart i elva var jag där. Tiden försvann helt tillsammans med trevligt sällskap, och barpersonalen var skojfriskare än vanligt. Vid ett tiden lämnades baren, och hemvägen tar 20 minuter. Men varför sitter jag då här klockan tre på natten? Nej, det frågar jag mig också. Nu ska det inte misstolkas här, men vi hade väldans livliga diskussioner tillsammans. Eftersom JP bor åt samma håll som jag, stannade vi därför innan rödljusen och fastnade helt enkelt där i fransk- och svensk mentalitet. Mycket intressant. Jag ser det som att jag tillbringat 4 timmar med en fransman och därmed lärt mig enorma mängder franska, man får se det från den ljusa sidan (speciellt när klockan kommer ringa om fyra och en halv timme.... )

14/3 -09: Soldränkta dagar

Vaknade vid åttatiden av att solens strålar sken i ansiktet, kikade ut och möttes av ytterligare en dag med klarblå himmel. Seglade ut mot rummet och... KAOS! Jag har därför tillbringar två timmar nu på morgonen med att städa, och nu är det finare än när jag kom hit. Nya lakan, organiserat skåp och ett llarvitt skrivbord. Härligt. Nu sitter jag med två äggmackor och tittar på Så Ska Det Låta. Och jag har bara fyra veckor kvar... Jag vill stanna...


 







Städerskan herself



Blommande träd och en soldränkt fasad (en den av min lägenhetsbyggnad

)


14/3 -09: Hemma tidigt

Jag är nu hemma, tidigt denna fredag också! Kan de bero på att min mage håller på att dö av all choklad jag smällt i mig igen efter ett långt uppehåll, eller kan det kanske vara för att jag längtade grymt till min säng? Jag sa hej då till Katy (Australien) och Sebastian (Tyskland) och efter en och annan tår började jag traska hemmåt. Vägen var ovanligt lugn, och det var nog bara fyra bilar som tutade, inte illa! Jag "pratade" i telefon som vanligt, och nu sitter jag äntligen här, med borttaget smink och nattlinne.Imorgon sätts ingen klocka...




Men hemskt vad sliten jag ser ut. Kan meddela för alla nyfikna att det faktiskt bara blev ett glas vitt, och så en massa äcklig korv. Jag förstår mig inte på den franska kulturen ibland...

13/3 -09: Tu viens avec moi?




Men papiljotter, Försvarets Hudsalva, Make Up store och flanellnattlinne kommer man långt. "Slt, j'vais boire un vere au montpel, tu viens avec moi? Biz". Japp, jag kommer.


13/3 -09: Smygreklam eller inte, det är svenskt!

Fredag den trettonde verkar då inte så olycksdrabbande för mig. Det är den varmaste dagen hittils, då termometern i skuggan av en byggnad landade på 24 grader. Vi gick en retrorunda i fantastiska butiker, köpte kulglass och solade som katter på en kyrktrappa. En fågel bajsade mig rätt i huvudet, men vad gör väl det när man i goda vänners lag kan skratta åt det, och få håret sköljt mitt i centrum av Montpellier. Jag gick hem, fann ett paket till mig och såg avsänderen. Tack familjen, ni är dom allra bästa!











12/3 -09: Brosch från 20-talet

Ska även tillägga att jag älskar min brosch som min kära syster gav mig, 20-tal. Den vårdar jag ömt och idag fick den pryda håret. Den gav mig även inspiration till en secondhand runda med Kristina idag, helt underbart. Vi hade hela affärer för oss själva, med klänningar, hattar och smycken från den ljuva tiden. Imorgon fortsätter vi på de andra gatorna.



12/3 -09: The Thorn Birds

Här sitter jag med oräknerliga tårar i ögonen, har precis avslutat The Thorn Birds och jag tycker att den är lika sorglig och vacker varje gång. En hel hög med parfymerat, oranget toalettpapper ligger jämte mig på en ostig tallrik och mina fossingar pryds av Saras stickade strumpor. Sniff. Nu ska jag återhämta mig, göra läxorna och ta bort allt svart under ögonen. Ikväll blir det film på skolan med Jamel, vi får hoppas att den inte är lika sorglig, då mina tårar redan är slut.





Kokta potatis, stekta ägg och haricots verts toppades med en gudomlig ost

11/3 -09: Usch, vad äckligt, en fot!

Ja, fy farao, vad äckligt med en bild på min fot. Jag kan dock trösta er med att den är alldeles nyduschad med dove och sedan insmörjad med Apolivas handkräm, så den doftar riktigt gott. Det jag bara ville visa var mina fina skoskav, det vill säga gigantiska blåsor som pryder min högra fot, aj (kolla in häl och fotvalvet)! Detta efter tre dagars springande, och jag inser att jag nu måste ta det piano tills blåsorna är borta, det är en outhärdlig smärta när dom varje steg trycks mot skosulan... Nu käkar jag äpple för att trösta mig själv, jag önskar dock att ja hade en choklad. Jag får snart lägga förbudet på hyllan, för choklad är det enda ja kan tänka på...


11/3 -09: Här sitter jag och ser biffig ut



Här sitter jag på mitt rum och ser biffig ut, kan de bero på den senaste träningsveckan månntro? Har precis avslutat ett mål med mackor vända i olja i stekpannan. Helt okej faktiskt, smakar som dom man köper på boulangerierna, ja, nästan iallafall. Jag kan ju inte bara äta speghetti och pannkakor!

Skoldagen avslutades vid kvart över tolv som vanligt, dock stannade jag kvar på eftermiddagskurserna och gick ingenom uttal, oj vad lärarna är duktiga! Måste säga att det är ganska komiskt, och egentligen är det konstigt att man gör allt som man gör. Idag var tanken att man skulle låtsas att man smackar åt en väldigt... attraktiv man så att man skulle få till dom rätta U:na. Att titta på varandra under tiden är faktiskt väldigt roligt, haha, bilderna fastnar på näthinnan. Men alla är ju där av samma orsak, och man utvecklas i en rasande takt. Efter denna lektioneen drog jag mig mot posten och la på ett par paket, gick och handlade ett nytt block och apelsiner. Nu väntas en eftermiddag med pluggande och mys, tänkte gå och göra mej en stor kopp med varm choklad, åh nej, jag har ingen mjölk... Det får bli.. öh.... saltgurka från ikea.

11/3 -09: Hej då



Nu drar jag mig till skolan, jippi! Ses snart

(var tvungen att ta lite nya kort, höhö. Om nu undrar varför spegeln är så smutsig kan ja meddela att de inte är smuts. Jag torkade den igår, det är bara gammalt slitage)

10/3 -09: The Thorn Birds

Efter en ytterligare springrunda sitter jag här, med magen full av apelsiner och funderar på min exposé imorgon, vilken inte komemr att lyckas. "varför har bloggutvecklingen och fenomenet blivit så stort i Sverige jämfört med andra länder". Hallå, jag vet ju inte ens själv, och det är omöjligt att hitta information. Därför satsar jag på att istället lära mig vartenda litet ord vi gick igenom idag (nåja, de är ju omöjligt men ändå) så att jag kan stila med det istället. Vi får se hur detta går, och går det inte alls blir det ju alltid väl!

Nu blir det sängen för mig, med en bit knäckebröd och The Thorn Birds. Natti natti.




Mums!

10/3 -09: Ta aldrig närbilder på spaghetti och köttfärssås



Usch, vad äcklig en närbild kan bli på spaghetti och köttfärssås; men verkligheten var annorlunda, den blev faktiskt väldigt god. Jag håller nämligen på att rensa alla mina skåp som jag har med mat, onödigt att köpa nytt och sedan behöva slänga när jag åker hem. Därför kommer jag den närmaste tiden leva på mat som jag tidigare fryst ner, gröt och knäckebröd. Mums. Nja, inte i längden kanske.

Lektionen idag var roligare än på länge, jag får panik över att jag bara har 46 lektioner kvar. Å andra sidan kan man ju lära sej hemskans mycket på dessa, speciellt om de fortsätter som dom idag!

Nu har jag som sagt precis ätit, och tanken är väl att jag ikväll ska ut på en springrunda igen. (frågan är hur detta ska gå med mina smärtande vader..) Innan dess ska jag dock förbereda min exposé till morgondagen, plugga en massa ord och så lite grammatik på det. Verb, ovanligt va? Ska även tillägga att en del av eftermiddagen även tillbringades i parken, och nosen har fått ännu mer färg.


Viens et aide moi à voler
Prête-moi tes ailes
Je les échange contre le monde
Contre tout ce qui me tient
Je les échange cette nuit

9/3 -09: Jag imponerar på löpbanan

Aj, fy sjutton vad jag har ont i mina vader just nu. Är äntligen hemma efter en och en halv timmes springtur på Stade Philippidés, vilket är en utomhusarena man kan springa på här. Jag och kanske 30 andra delade på banan, det kunde alltså inte bli mer perfekt. Det som dock var skumt var att det för en gång skull kändes som om ja hade bra kondis, fastän ja inte tränat på månader. Förklara det någon! Kanske berodde de på att alla andra denna afton var män och att jag ville impa? Ja, så måste de ha varit. Det kan i vilket fall inte gått så bra eftersom jag flåsar som en annan gris när jag springer och blir dessutom knallröd i ansiktet. Snyggt.




Även vädret var alldeles perfekt för en springrunda. Nio på kvällen, leggings och linne, underbart! Vatten och tummen upp för det!

9/3 -09: Min kära Sofie Nilsson, och så den lyckligaste dagen



Jag saknar min Fialia jättemycket. Tänk när vi tog våra skogspromenader i en pisseblöt skog, klockan halv tio på kvällen bestämde oss för att åka in till Varberg för en underbar kväll, stoppade munnen full med blåbär och to undervattensfoton i en iskall sjö. Åh, vi ses snart.


Ibland funderar jag på vilken den allra bästa dagen i mitt liv var. Den bästa perioden måste defenitivt vara den nu, men den dagen då jag var allra lyckligast måste ha varit min studentdag. Och hur kom jag nu att tänka på den? Jo, jag såg videon på youtube. Jag blev riktigt nostalgisk, och längtade bara tillbaka. Jag kommer ihåg känslan när man sprnag ut, minnesluckan på scen. Champagnefrukost och lastbilsåk. Musik och rop, skratt och gråt. Och så inföll sej helgen så bra... Åh, jag saknar det verkligen, och jag får nästan ont i hjärtat.



Ni som har studentdagen framför er har ingen aning om vad som väntar, fastän man gärna vill tro det...

9/3 -09: Ge mig valuta för pengarna



Nu har jag kommit hem från skolan, bänkat mig framför fönstret och låter idag ryggen få lite solbränna. Jag är nämligen rädd att jag kommer att bränna upp hela ansiktet annars.

Skoldagen var trevligare än på länge, och för en gång skull känner jag att jag verkligen har utvecklats, och det känns bra; valuta för pengarna! Därför är jag på väldigt gott humör idag, därför blir det pannkaksfest (igen) och filmtittande. Nåja, ska väl även klämma in läxläsning och kondition på Stades Philippidés... Men nu, musik och sol!

9/3 -09: Hej då

Hej då, nu går jag till skolan! Underbara måndag, strålande sol, ost och givande lektioner



8/3 -09: Jag har abstinens

Jag skulle gjort precis vad som helst just nu för att kunna springa över till Videomix och plocka ihop världens största godispåse! Geisha, salta K, krokodiltårar, mars.... Fy farao vad gott! Problemet är väl att närmsta videomix ligger cirka fyra timmar bort med flyg, och att jag dessutom har chokladförbud. Jag börjar dock tveka på att jag verkligen vill ha detta; Jag mår inte bra av det och dessutom kommer flera chokladföretag gå i konkurs.

Ge mig en turkisk peppar någon!


8/3 -09: En dag på stranden







Har jag sagt att jag älskar att bege mig till havet? Det blir en ensam stund för tankar, storhet och skönhet. Jag gillar det.

Dessutom kan jag inte låta bli att känna mig oerhört lycklig i stunden här, när jag går in på facebook och ser alla hemmafestbilder från Mark.


8/3 -09: Värme strömmar in genom mitt fönster



Nu sitter jag här med min vanliga fruktsallad, idag bestående av blodapelsin, kiwi, banan och fleur d'oranger-sås. Anledningen till denna frukost var det förfärliga magknip som trängde sig på under min söndagsjoggning, jag trodde seriöst att jag inte skulle kunna ta mig hem. Därför är jag inte jättepigg på att smälla i mig tung gröt, utan istället blir det lite lagom med fruktsallad.

Gårkvällen tillbringades enbart hemma tittandes på melodifestivalen. De andra gick ut, mig jag kände mig helt enkelt inte i form. Dessutom är det den första fredag/lördagkvällen som jag inte går ut sedan jag kom hit, så det kändes ganska så skönt, vilken utvilande helg! Därför vaknade jag vid åtta i morse. Såg att solen strömmade in genom fönstret så jag reste mig upp och öppnade det. Men, vilken konstig känsla, varför kommer de inte in någon luft? För första gången detta året strömmar det in varm luft på morgonen, fantastiskt. Shortsen på, linnet på och sedan joggingskorna; då var man redo för att ta sig ut på en morgonrunda. Men hjälp, även i dessa kläder kokade jag när jag sprang genom en solig park, puh! Men jag klagar inte någonstans, jag tycker att det är underbart.

Och nu sitter jag alltså här, i nattlinne med min fruktsallad och öppet fönster lyssnandes på alla fåglar. Jag är inte alls sugen på att ta en kaffe som JP ville göra utan jag känner mig mest lockad att lägga mig ute på balkongen hela dagen, äta frukt och lyssna på musik. Det får nog bli så.

7/3 -09: Solandes under sydlig sol



Det är fantastiskt väder och i den här ställningen har jag tillbringat min dag. Ja, det förklarar varför jag ser så svettig och flötig ut på kortet, haha. I och för sig får jag väl skylla på solskyddsfaktorn också, som täcker både ansikte och läppar i en tjockt lager. Nu har iallafall den första solbrännan kommit, men den lär väl försvinna lika fort kan jag tänka, tycker att den brukar göra det på mig. 

Fick nyss ett samtal från Romain (kompis från Nimes) som frågade om jag ville gå ut med honom och hans kompisar! Visst, täntke jag, det kan ju alltid vara kul. Men så fick jag reda på att dom skulle åka ut till dom stora discoteken, idag Villa Rouge. Jag gillar dom där ställena, men eftersom dom tar inträde och euron ligger på 11.65 (!!!!) har jag inte råd. Jag förstår inte att euron inte slutar att stiga, jag får lite smått panik. Såg att jag hade 3 veckors hyra kvar att betala, fastän jag trodde att jag betalat allt. Frågan är om man ska avvakta och hoppas på att euron sjunker...

Jag har även hittat ett uttryck på franska som jag bara älskar: peigner la giraffe = kamma giraffen. Detta är ett ideomatiskt uttryck som innebär att man gör något som är mycket svårt och slitsamt som egentligen inte ens är nödvändigt. :) Känner att jag använder uttrycket konstant just nu, hihi.

7/3 -09: Hemma från boulangeriet



Sprang som sagt till PAUL och köpte en godsak. För att faktiskt prova lite olika saker när jag är här, köpte jag en slags bulle innehållande aprikoser, riktigt gott, men skumt. Den är i vilket fall som helst full med marsankräm innuti, vilken bomb!

Dock är jag lite konfunderad då hon som stod i kassan frågade mig något och jag har verkligen ingen aning om vad. Jag förstod nämligen inte ett enda ord! Hum, var det ens franska...?

7/3 -09: Mot bageriet



(Mamma, jag gjorde det lite fina grimasleendet för dig. Jag kunde ju inte göra det allra värsta...)


Morsning. Nu sitter jag här, pigg som en nötkärna om ska bege mig till bageriet för att köpa något gottigt, det är ju trots allt helg (och då får jag frångå mitt choklad- och kakförbud). Kvällen igår var iallafall hemskt trevlig, vi begav oss allihop till Circus för att umgås och ha de trevligt. Tanken var att vi vid 12-tiden skulle dra oss till en fransk tjejs lägenhet, men varken jag eller Kristina var så lockade eftersom det dels var kallt inatt och dessutom var vi båda ganska så trötta. Därför började vi dra oss hemmåt, innan vi hör snabba steg bakom oss. "Shit, vad händer nu?", var min tanke. Men så inser vi att det inte var så farligt, bara Jamel och JP, höhö. Dom tittade på oss, skakade på huvudet och frågade om det verkligen var så smart av oss att gå själva hem, och så drog dom med oss in i Jamels bil. Skjuts ändaframm till grinden blev det, riktigt lyxigt :) Dom är för omtänksamma (så du behöver inte vara orolig mamma)

Dagen idag blir lugn. Ska städa, göra ett nytt föredrag (eftersom Thierry tyckte det förra gick bra ville han ha en fortsättning, puh) och så ska jag minsann utnyttja solen! Fantastiskt väder här idag så jag ska passa på att bli lite rosig. Men först; bageriet som sagt!

7/3 -09: Magen är fylld av oliver och vin



Hårnålarna är uttagna, magen är full av oliver och vin, och ögonen fulla av sovglitter från John Blund, sa jag att klockan bara är ett? (Jag är alltså inte alltid ute och ränner till klockan fem. Det tar vi imorgon istället)

6/3 -09: Vin och oliver



Nu sticker jag ut för ett glas vin och oliver på tandpatare, mums! Ha så roligt ikväll,och ni där hemma, ät lite saltlakrits och god mat åt mej med

6/3 -09: Montpellier vaknar



Soluppgången dånar utanför fönstret med sina färger över dom slitna husen, och kylig vårluft strömmar in genom mitt öppna fönster. Ändå åker kjol och leggings på, framåt dagen kommer värmen smygandes hand i hand med solens strålar.

Dags för mig att en sista gång öva igenom föredraget. Puh, önska mig lycka till!

5/3 09: Bikiniväder i sängen



(Eftersom folk här tycker att jag ser äldre ut än vad jag är, känns det bra att kunna publicera ett kort där jag ser ut som 15)


När jag kom hem idag, släpptes håret ut, bikinin på och sminket togs bort. Fönstret öppnades, jag la mig på sängen och börja lapa sol (jag har sån tur att solen lyser in i perfekt vinkel i mitt rum, så det funkar att ligga på sängen och sola). Det var en härligt eftermiddag och en bra uppladdning innan arbetet med exposén började. Nu är jag så gott som klar, det saknas bara lite på powepointen. Imorgon blir det till att gå upp tidigt för att börja öva! Bäst jag lägger mig snart...

5/4 -09: Pippi på flätor

Jag har fått pippi på att göra flätor och kan inte sluta. Jag är smått beroende.




Dagen idag har varit tröttsam, eftersom den började med att jag för andra gången i mitt liv försov mig. Je me suis s'oublié (i betydelsen inte höra alarmet, alltså inte kissa på sej). Vid halv nio vaknade jag, och jag börjar en halvtimme senare. Dock var jag hemskans effektiv, och jag var i skolan två minuter i; med både mascara, en fläta och kläder. Inte illa!

Nu sitter jag här och försöker jobba på min exposé till morgondagen, svenska bloggar. Käre frans, känns inte som jag gjort annat den här veckan än att förbereda olika presentationer till lektionerna, puh! Men det är kanske så det ska vara. Dessutom har jag precis tryckt i mig världes fruktsallad, var nämligen på arabmarknaden idag, och jag älskar den! 2 ananaser, 11 äpplen, 7 bananer, 5 kiwi, 4 päron, 8 apelsiner och fyra citroner för 7 euro. Nu kan man fråga sig vad jag ska ha all frukt till, men äter man fruktsallader var dag går det åt, kan jag meddela.

4/3 -09: Godisdröm



Jag säger bara att det är en dröm om man är barn. VI begav oss idag till en gammal stad cirka en timmes bussfärd från Montpellier för att kolla in ett gammalt kvinnofängelse. Detta hade använt för kvinnor som var protestanter då påven under denna tid var rädd att den "nya" religionen skulle ta över Frankrike. Därför skrev påven ett brev till kungen och bad honom om rätten att döda alla protestanter. Soldater begav sig till södra Frankrike och skapade alltså ett kvinnofängelse, med säkerhet högre än någonsin. Det var riktigt intressant att gå runt och titta, men samtidigt skrämmande att tänka att kvinnor hade bott här i uppemot 50 år av sitt liv. Flera av dem är kända idag, främst en kvinna som ristade in ett ord i en sten med en sked. Detta är mycket känt inom regionen idag och hennes skrivna verk är mycket kända idag.

Från att gå till något ganska trist begav vi oss också in till staden innanför murarna, och vad springer vi på om inte världens finaste och mest välorganiserade godisaffär, dock en ganska så exklusiv sådan. Vi gick runt och tittade i säkert en timme; till slut  insåg vi att vi skulle missa vinet och osten om vi inte gick, därför begav vi oss snabbare än någon hann säga "klubba"!




Fängelseporten sett inifrån. När vakterna hade kommit  in i fängelset för dagen togs brädorna bort för att det skulle vara svårare för fiender att ta sig in. Runt om placerades också krokodiler (hey, det är ju värsta storyn)

4/3 -09: 10 tequila senare



Igår, en helt vanlig tisdag begav vi oss till studentnatten på Australian Bar för att umgås och så dansa lite granna. Efter gårdagen "tupplur" var jag ju ganska så pigg och därmed redo för kvällen; trodde jag. Innan min mage började strejka. Jag tryckte därför ner en ipren och två alvedon och begav mej till Place de l'Europe för att möta upp dom andra. Medans dom levde på drinkar för 4 euro, tequila för 2 (Heiko beställde därför till alihop) och öl för 3, klunkade jag cola. Jag lever på att det iallafall är lite nyttigare... Men jag hade hur som helst riktigt kul, och efter att ha dansat på ett fullproppat dansgolv, tackat nej till flertal drinkar och börjat få skoskav satte jag mig på trammen hem. Vid tvåtiden var jag hemma, och nu sitter jag här. Snart skola, sedan post och hurbetalning, och sedan utflykt! Ska ta mycket kort :D

3/3 -09: Vad sjutton hände?

Jag vet att jag la mig på balkongen för att sola vid tretiden. Och helt plötsligt vaknar jag upp av att jag fryser, solen har gått ner bakom ett av hustaken och min mage har börjar kurra: klockan har blivit halv sju, Kvack! Hur sjutton kunde jag sova så, jag var ju inte ens trött idag! Nu har jag blivit halvt om helt rubbad. Nu sätter därför eftermiddagen igång; pluggning, matlagning och sen väntar utgång. Puh, jag har säkert rubbat hela min dagsrytm...

För övrigt kan jag meddela att jag även ska åka bort imorgon, på utflykt :D Kan säkert bli superkul! Ska även passa på att posta min brevhög imorgon, eftersom posten var stängd idag, det är ju en del, närmare bestämt tolv stycken.




Turistiskt med vykort va, hihi?

3/3 09: Verkligheten i Frankrike 2

Väder
Vädret här i södra Frankrike är mestadels helt underbart och jag kan meddela att jag för tillfället sitter på en solig balkong med lysande hår på benen på grund av solen. Jag har fåglarna kvittra, och folk som springer runt i ballerinaskor, byxor och koftor. Dock finns det ju alltid undantag, som mannen i 22 graders värme som hade mössa, vantar och vinterjacka.

Café
Hela cafékulturen skulle jag vilja flytta till Sverige, helst alla torg också. Likaså de dragspelande musikanterna, jonglörerna och sångarna. Det är verkligen en härligt atmosfär och det finns alltid någonting man kan stanna till och lyssna eller titta på, speciellt nu när värmen kommit. Att sitta på ett café med solglasögon, goda vänner och en kaffe (!) går upp mot det allra mesta.

Ärliga komplimanger
Vid sidan av alla killar som bara helt sliskigt slänger ut sig sexistiska kommentarer finns det även dom som säger helt ärligt vad dom menar, utan tillstymmelse av viljan om något mer. Någon som faktiskt kan säga "tu es très belle" utan att förvänta sig att de efter denna kommentaren kan ta sig friheten att röra på tjejen. Dessutom älskar jag översättningen av "belle", vacker. Har man någonsin fått höra att man är vacker i Sverige? Nej, jag tror inte det.

Språket
Man må tycka vad man vill om den franska befolkningen, men oj vad vackert dom pratar, det kan man inte komma ifrån. Jag skulle allra helst vilja köpa mig en egen fransos att ha på kvällarna, för jag drömmer mig alltid borrt och blir så där härligt dåsig när någon börjar prata. Det konstiga är väl att även det "fula" språket; inkluderat fula och familjära ord låter som en porlande bäck i mina öron och jag önskar att jag en dag ska kunna förstå allt och faktiskt kunna göra mig lika förstådd.


3/3 -09: Sverige i fransk media

Ibland uppmärksammas även lilla Sverige i fransk media och vanligtvis brukar man ju sträcka på sig av stolthet. För inte så längesedan uppvisades ett till tillfälle att få vara stolt, men även ett annat som inte var lika roligt.



M6 (tevekanal)
22.45 Wallader: Oeil pour oeil. Téléfilm. Policier de
Jorn Faurschou (2005). 1h28.
Avec Krister Henriksson.




Un étudiant suédois retvouvé mort
Le corps d'un étudiant suédois de 21 ans, NilsJohannes Warmegard, disparu au Mans depuis prèsd'une semaine, a été retouvé samedi dans la rivière la Sarthe, qui traverse la ville. Les enquêteurs privilégent la thèse de l'accident car, lors des premières observations, le médecin légiste n'a relevé aucun élément laissant présager l'intervention d'un tiers.

Tillägg: Artikeln handlar alltså om en svensk student som hittades död i Sarthe. Dock misstänks intget brott, utan man tror att det har varit en olycka.

2/3 09: Verkligheten i Frankrike

Cigaretter
I Frankrike röker alla och det är omöjligt att inte bli en passiv rökare. Det spelar ingen roll om man går ut, går på gatan eller till skolan; precis alla verkar hålla en giftpinne i handen. Inte nog med att det luktar pyton, röken fastnar i både kläder och hår så att alltid tvätta håret direkt efter en utekväll är ett måste om man inte vill ha en kudde som stinker.

Trafiken
Att man i södra Europa kör som galningar har väl alla någon slags erfarenhet av och Montpellier är inget undantag. Tutor, tjutande däck och skrikande röster hör till vardagen. Att dom dessutom har ett gaska komplicerat trafiksystem gör inte saken bättre. Man går över halva vägar och får stå på en halvmeter i mitten och vänta på att nästa del av vägen ska bli gångbar medans fartdårar viner förbi två centimeter från en. Dessutom finns i princip bara enkelriktade gator = hur sjutton vet man hur man ska köra när det dessutom saknas skyltar på många ställen?

Kösystem
I Frankrike saknar man ett fungerade kösystem vilket märks på många platser, inte minst på posten och i mataffärerna. Låt mig börja med posten. Den verkar vara väldigt populär här och det är alltid en sådär 20 personer framför en. Problemet blir ju då att eftersom det inte finns kölappar får man stå upp i kö en halvtimme. Dock finns det alltid folk som sitter ner, och helt plötsligt kan man höra en tant argt ropa att hon minsann var före. Hur sjutton ska man veta det när hon satt ner när jag kom in, tillsammans med femtioelva andra tanter. Och i mataffärerna är det ännu värre, på grund av att dom inte har några band. Alla vet väl hur Lidl i Skene ser ut, varorna hamnar efter inscanning på ett 30 cm långt och lika brett utrymme, och precis så ser det ut här - på båda sidor. Inser ni hur svårt det därmed blir att handla, man kan ju inte packa i samtidigt som man packar upp så man får springa fram och tillbaka. (så även om det bara är två personer i kö framför tar det en kvart)

Blondiner
Att dom har pippi på blondiner är ju något man alltid hört, men Frankrike tänkte jag, där finns de ju en hel drös redan. Ack så fel jag hade. Att dagligen få höra hur folk pratar om en går mig på nerverna och ocg jag funderar på att göra som Sandra gjorde: färga håret för att slippa allt. (Är man ute på klubb är det väl normalt att folk kollar in varandra lite extra, men när två cyklande poliser kommer fram och ber om numret har de gått för långt)

Uteliggare + hundar
Jag har ju tidigare uppmärksammat detta, i och med att jag hatar allt hundbajs som ligger på gatorna, ägarna tar aldrig upp det. Det resulterar i att man inte alltför sällan lyckas träffa bajset med skon och yack, vad äckligt det blir. Dessutom hatar jag när hundar stora som hästar springer runt löst, hallå, dom kan ju göra vad dom vill och ägaren har ju inget att säga till om! Och jag måste erkänna att jag tycker att ägarna är ganska skumma, alltid med alkohol i ena handen, tigger pengar med andra och ler med ett inställtsamt leende "tu es très charmante".

Gatusopare
Jag gillar dom inte av två anledningar: Dom stirrar för mycket (det är väl det enda dom kan göra under tiden dom sopar) och så låter kärrorna de drar runt på förfärligt.
Men jag ska också erkänna att jag gillar dom av två anledningar: De har sånna där äkta påskkärringkvastar och så gör dom ju faktiskt Montpellier väldigt fint.

1/3 -09: Så här ska det se ut när man lär sig franska



Hittade en bild från en gammal lektion, och så här kan det se ut. (det röda är alltså olika förklaringar) Att lära sig franska är inte helt lätt och det känns som om det kommer att ta evigheter till att kunna franska flytande. Å andra sidan är man på god väg, och jag älskar det faktum att man mer och mer lär sig behörska språket.

1/3 -09: Hemma efter kvällens bravader


(det är faktiskt lite skumt hur min lugg lever sitt eget liv. Lockar jag den när jag går ut blir den platt vid kvällens slut, och plattar jag den blir den lockig. Usch, vad opraktiskt)


Nu är jag hemma igen, och jag är ganska så trött som man kanske kan se, höhö. Kvällen har iallafall varit underbar, mötte upp Kristina (slovakien), Jamel (frankrike) och JP (frankrike) på COmedie och sedan begav vi oss till Le Montpe'L där ett par timmar spenderades. Vår favoritbartender var gladare och mer generös än vanlig så en större pengaförlust var det inte tal om. Jag ska dessutom åter igen lyfta upp den franska vänlig- och artigheten. Deras motto är verkligen "damerna först" och det känns lite som att åka tillbaka till en gammal film: inga snuskiga killar på dansgolvet som gnider sej mot benen, inga hoppande, fulla monster och heller inga omständigheter att gå hem (då dom franska pojkarna alltid följer en hem. "..känner mig dålig, man vet inte vad som kan hända en tjej...")

Men nu ska jag krypa under mitt varma täcke. Sov så gott!