Nar vardagen kryper pa

Tva veckor sedan sist. Nar jag akte till Frankrike tankte jag skriva bloggen for er darhemma om vad som hnder, men vad gor man nar vardagen sa skumt kryper pa? Nar jag kanner mj som hemma och kanner att jag inte har nagot fantastiskt att beratta. Jo, vist kan jag fortsatta skriva om alla fantastiska natter i Paris. Jag kan fortsatta skriva om jobbet dar det ultimata ar 4 centimeter mellan galgarna. Jag ka skrva att jag har borjat sta i kassan, beskriver hur kashmir ska tvattas for fransoser och trivs i min fina lagenhet. Jag vet att jag har det ganska fantastisk har. Men ibland kan jag inte lata bli att sakna den finaste familjen som finns sa att hjartat dor i ena hornet.
Da lyssnar jag pa En Ton Fran Himmelen, graten en skvatt och tar nya tag.

Min finaste Barbie

Jag har flyttat till en ny lagenhet. Superfin, ny, ombyggd.. Men jag bara hatar att vara blond svenska med fordomarna som hanger med! Snalla Sara, kom hit med lite Barbie icg gor mig inte vuxen an.

Saknad

Det kommer komma en dag då jag kommer sakna mina underbara dagar i Paris, ung och fri. Men just nu saknar jag mest gymnasiet; pluggning i biblioteket, Olles förhör till biologin. Jag saknar en varm matsal och jag saknar Johanna min älskade korv så otroligt massa. Jag har lust att åka till Kullaberg som dom enda nyktra och blåsa Johanna i nacken efter allt dansande.
Jag saknar Franssons kök och så saknar jag att åka till farmor och farfar. Jag saknar mitt jobb på willys och inser hur kul det var att sitta i kassan. Jag saknar att städa i pantrummet och den röda skjortan. Jag saknar att gå på promenad med mor och till och med pappas flint.
Och så saknar jag svensk sommar, med majspallning, kulglass och röda bodar vid hamnen. Jag saknar en gammal tantcykel, den salta luften och lukten av tång. Jag saknar ett dopp i sjön och lummiga grusvägar. Jag saknar svala skogar med fuktig mossa och promenader med fia.
Så sanar jag svensk vardag, svensk helg, och svenskt fredagsmys. Jag saknar tiden på KU och så saknar jag fina kyrkan. Jag saknar grillning på sommaren ocoh en omgång kubb, jag saknar hemmalagad mat och att ha dom man älskar inom radien av ett par kilometer. Jag vet inte vart jag ska göra av mitt liv.


Skelande AmandaHär har vi en skelande, trött Amanda som i två sekunder spärrade upp ögonen för att ta ett kort sp ni ser att ja lever. Eller en Amanda som i vanlig ordning leker orm.

Tröttheten beror mest på att jag jobbat nio dagar i rad, och dessutom inte sovit ordentligt de två senaste nätterna eftersom jag haft konstanta drömmar på franska. Bra kan tyckas, men man blir minsann inte lika utvilad på morgonen.

Så nu ska jag hoppa till kojs bums, efter en fin kvällsmat på påskägg från älskade familj.


Bröllop i Bollywood-stil

I söndags kväll var jag inbjuden till bröllop i storslagen Bollywood-stil. En lila långklänning med svarta blommor fick jag på mig och håret blev lockigt av papiljotter. Ögonen fick finfin krok av eyeliner och överdrivna smycken togs på. En liten p'rl i pannan fick också sitta på sin plats och sedan var jag redo att entra tältet. För bröllopet hölls i tält, eller chapiteaux som det heter - vilket mer är storslagna rum som byggs upp av tyg.

Jag smög in och tog lite kort innn brudparet kom, och här skulle dom sitta när dom anlände för korttagning.Dekorationen var helt fantastisk och inte en centimeter hade de missatOch så anlände brudparet till slut. Inte en klänning jag hade valt, men visst är det otroligt vackert

Brudparet satt omgivna av indier som spelade passande musikEfter korttagning och en fantastiskt god entré bestående av det mesta man kan tänka (allt från frukt till kyckling och lax, inklusive champagne) slog sig brudparet ner vid sitt bord som stod i ena hörnet med en dukning som hette duga. Pappan hälsade alla välkomna och klagjorde att det snart var dags för bröllopsmiddagen. Helt plötsligt rivs väggen ner bakom brudparet och ytterligare ett rum öppnar sig, och det var nog bland det vackraste jag sett. Det var stort som en cirkus, med lila tyg draperat i taket. Väggarna var rosa och tusentals värmeljus var tända i hela lokalen. Bord och stolar täckta med orange eller vitt tyg stod runt om i lokalen och utmed sidorna stod långbord med mat så långt man kunde se. På sidorna där man gick in stod indiska personer klädda i underbara kreationer med pannsmycken och långa flätor.Överallt hände blomstergirlanger och blomsteruppsättningarna kan inte beskrivas med ord. Efter lite inside inromation fick jag reda på att två lastbilar från Holland hade levererat dom.

Dukningen bestod av tre tallrikar per person, fyra glas, och tre par bestick. Hum, vart ska man börja? Under middagen bjöds på underhållning; fartfylld indisk dans, ormtjusare, fakirer, trollkarlar... Det fanns konstant något att titta på, och magen fylldes långsamt i en härlig blandning med god dryck.Vid tolvslaget kom dock höjdpunkten och det blev helt mörkt i lokalen. Gula lampor började blinka och in rullades en ordentligt stor bur täckt med ett rött skynke. Det drogs av, och en alldeles bedårane tiger gjordes synlig. Jag vet inte om bedårande egentligen är rätt ord då det första tiggern gjorde var att ryta, men mäktigt var det. Jag undrar om jag också kan få en tiger på mitt bröllop?Sammanfattningsvis var det något alldeles extra, och jag tror väl inte att jag kommer att få gå på ett liknande bröllop igen. En fantastisk natt där jag var hemma för sent, där jag klappat både en tiger och hållt en orm (uuusch!). Jag var mer än nöjd och kommer nog inte glömma det i första taget.

(Dock undrar jag fortfarande hur mycket ett sånt här bröllop kan kosta, med över 800 gäster)


Min syster är iallafall vackrastGod morgon. Här sitter jag i godan ro med en kaffe direkt från maskinen - koffeinfritt dagen till ära. Till detta doppas en Marabou Dajm och magen skrockar belåtet. Och så funderar jag på gårdagen.

Jag kan mycket väl förstå att karlarna blir tossiga i Guatemala när Emma (lång, blond, vacker) strosar fram. Jag kan också förstå att folk är ganska häpna i Turkiet, och till och med att dom i Spanien slänger ett extra öga. Men nu befinner jag mig tre timmars flyresa från Sverige, i modets huvudstad med studenter från hela världen. Jag har varken silikonbröst eller långt blonderat hår. Jag ser varken ut som en extra vacker tjej eller har någon flashig klädstil. Änå tittar folk, visslar, tutar - igår tog dom till och med kort inne på jobbet. Jag undrar, vad är det med fransmän?