Sammanfattning

Jag tog bort allt jag nyss skrev, jag sammanfattar allt med ett ord istället.

RövhålMen ja hittade en bild som va somrig och fin iallafall. Jag längtar hem.


Zadig et Voltaire

Där befinner jag mig under mina dagar nu, som försäljerska. Kan fortfarande inte riktigt förstå det, jag har ett riktigt jobb i Frankrike! Jag slog en massa fransoser under anställningintervju på mitt tredje språk, och chefen tror på mej! Idag berömde hon mej för att våga prata med kunder (även om jag inte alltid kunde hjälpa ända fram till köp) och att jag avr seriös och jobbade på bra. Jag är glad.

Nu ska jag ta ett varmt bad och njuta framför... Halv Åtta Hos Mej.

God natt.
Och så lyssnar jag på
musik och gråter i massor.


Jag tycker iallafall jag är snyggHuvudsaken är väl att jag tycker att jag klär i denna underbara färg?? Jag försöker laga mina ögon från en uttryckligen "allvarlig inflammation som kräver omedelbar behandling", och var hos doktorn igår. Fick oranga droppar som gör mej fem gånger mer attraktiv i vanliga fall, inte sant. Men oroa er inte, jag är bara såhär attraktiv cirka 2 timmar om dagen.

Och så börjar jag jobba på lördag. Jag är nervös, mycket nervös. Och ikväll blir det firande med champagne i goda vänners lag. Det blir fint de, med nya skor och finfin klänning.

Nu vill jag prata med mamma.


Jag ska bli snoo-oobbJaaaaaaa!!!! Jag är anställd. Heltid. För dyr klädaffär. Snobb. Svart dresscode + klack.

Nu ska jag till doktorn.


DistraktionVad tror ni, kan jag trolla bort fokuset från mitt vänsteröga? (nej, jag är inte näck, ja har bara tubtopp)


Mordisk blick

Jag  vet inte vad som händer. Jag vaknade upp med ett helt knallrött öga som kliar. Av med linserna, i med en Clarityn (?), inget händer. Jag blir meddragen till apoteket, dom tittar, dom undrar. Jag får droppar, jag får rengöring. Blir det inte bra tills på torsdag fick jag ordinationen "sjukhus, akut". Tack. 18€ fattigare, och nervositet för arbetsintervjun ikväll, tänk om han tror ja ser ut så här... Glasögon passar hur som helst bra på en arbetsintervju. Får satsa på dräkt, röda läppar och knut med så kanske han inte ser mitt hemska öga...


Hipp hurraHurra Mamsen. Jag kikar upp lite försiktigt, det är lite samma sak som överraskningen som kommer imorn på posten!


Min franska kärlekFranskan började med Brigitte, troligen den bästa franskaläraren man kan få. Verb, ord, övningar.
Sedan kom gymnasiet där franskan gick rejält neråt, faktum är att det var mer tråkigt än roligt. Ända tills Raphaël kom in i bilden, min käraste fransman. Lille Raffe, fy vad skoj vi hade det.
Jag besökte honom, han besökte mig. Jag besökte honom, och jag besökte honom igen. Senast var förra året. Lille Raffe, jag saknar honom och måste nog ta och bjuda in honom igen. Det var trots allt hans fel att jag blev totalt förälskad i Frankrike.


Två underbara skapelser i skinn

Jag är hemma. Jag har haft en superb weekend och jag har blivit kär i två underbara skapelser i svart och rosa skinn med hööög klack. Jag ska visa, imorgon. Imorgon blir det till att packa låda, åka till Paris, använda mina finfina VIPkort till gymmet (hoho, det ni!) och kurera min höft som skaver.

God natt.


Ben insmorda i champagneHatten avtagen och svettig efter dansen. Men blåsan är lika snygg för de.

Jag var för övrigt ute igår. På Tabù, dansade för mycket, smorde in mina bara ben i champagne (nån träskalle hällde ut ett helt glas över mej). Jag åt sushi, startade en fajt mellan två fransmän och åt för mycket gratis fruktsallad. Jag hade roligt Så roligt att det var morgon innan jag gick och la mej i nybäddad säng.

Men nu åker jag till Belgien över helgen. Jag tar med Maraboun som resmat, tack älskade familj.


Lycka

Te. Choklad. Turkisk peppar. Makrill. Jag är i himlen. Tack älskade familj.


I allt för fina, 80 år gamla kläder

Snacka om att jag halkat efter i uppdaterandet. Jag gör en sammanfattning.

Lördag: Jag rotade runt i garderober en hel dag. Hittade hattar med flor, pälsar, skinnhandskar, tajta fodralklänningar, långa aftonklänningar. Väskor med pärlor och paljetter och allt för vackra skor. Allt tillverkades för cirka 80 år sedan och jag befann mig i en bubbla av eufori. Det slutade i en tajt röd klänning täckt med svart spets, svart stor hatt med fjädrar och flor, rödsvarta skor, strumpbyxor med finfin söm, kort pälsjacka och långa handskar till det. En fyrkantig väska beströdd med glitter hängde på handleden. Och att uppsättningen hade burits av franska kändiseliten var en ganska fantastiskt känsla. Jag var på födelsedagskalas för övrigt. (jag måste komma över en av bilderna)

Söndag-måndag: Jag åkte på tripp till le Touquet. Promenerade på en iskall strand, köpte allt för god choklad, och crepes så det stod härliga till och sov i en förfrusen lägenhet utan varesej varmvatten eller element. Brrr!

Tisdag: Jag äter sushi till frulle, skriver brev med fjäderpenna som man doppar i bläck. Jag städar och åker och handlar. Jag hittar grovt bröd och befinner mig i himmelriket. Jag firar Albanes födelsedag, köper en scarf i present och bakar svensk köttbulletårta med rödbetssallad. Jag trycker äntligen upp fotoalbumett från min tid här i hennes ansikte och får höra "c'est genial" ungefär trettiofyra gånger.

Idag: Jag äter för mycket av för dyr choklad som jag själv inte köpt. Jag äter för mycket havregrynsgröt till frukost och sitter nu med värsta magontet (men choklad proppar jag ändå i mej). Jag duschar, tar en morgonpromenad och postar brev skrivna med fjäderpenna. Jag går på anställningsintervju hos Esprit och tänker be SFR-mannen sluta ringa. Bra Amanda.