Esprit nästa?Så här glad är jag idag. Jag har blivit uppringd till anställningsintervju på Esprit - det känns som om proppen lossnat. CV har öven lämnats in till KENZO. Käre frans, vart ska allt sluta.


Ralph Lauren nästaKo-ko. Jag har vart på intervju på Ralph Lauren. Jag har blivit med bil. Jag kikar in i kameran och hälsar till er.

Goddag.


Fyra fransoser + Amanda = trång sängJag förstår verkligen inte. En mysig liten middag på Tabù, med god mat och discostämning. Gratis champagne fram till sent. Stora tunnor med is och champagne köptes ytterligare in av dom som har råd, bra tillfälle att vara svenska och tjej. Dansande alldeles för mycket till alldeles för dålig musik. Vid 2tiden bestämdes det att vi skulle in till centrala Paris. Boka VIPbord, in på klubb, dansa ännu mer, och ännu fler tunnor med olika sorters dricka. Nej, sant att säga är jag inte den största drickaren, jag var den som höll ett öga på alla istället. Men jag lyckades likförbenat tappa bort min scarf och mina strumpbyxor (det låter konstigare än det är). Attans bananer. Hemkommen med fyra fransoser och insikten om att bilarna var inlåsta. Fyra fransoser plus Amanda i dubbelsäng, trångt, illaluktande men klockan 8 på morgonen somnar man gott iallafall.

(Och en och en halv timme senare ringer klockan och en ny dag börjar)


Sockerhög Amanda

Fler CVn har lämnats ut, fler kontakter har skapats.
Idag tryckte jag i mej en hel baguett själv till lunch, tyckte jag var värd det efter ytterligare en mil sprungen.
Ska till familjen Rudd och visa vägen till ortofonisten eller vad det nu heter på svenska.
Jag stryker kläder till kvällens utgång (torsdags-utgång är aldrig fel).
Min mage har fått en omkrets på en meter sedan för mycket onyttig mat har förtärts.
Jag har ringt till okänd fransman för jobbdejt.

Jag är trött, okoncentrerad och sockerhög.
Tack för mej.

Vem vill inte ha en egen svenska?Halvskum bild. Men så är det, idag skulle jag behöva göra ett ögonlyft eller påfyllnad med botox. Har vart en späckad vecka med ny aupair som kommit, flyttande, nya människor och ett väldans flygande med inlämning av CV. Ett par halvtidsjobb droppar då och då in, men tyvärr kommer det aldrig att funka. Jag måste ha lite att göra!

Dagen idag har dock varit hemskans trevlig. Vaknade vid nio-tiden, gick upp och slängde i mej två ägg och havregrynsgröt. Gick en promenix. Satt i x antal timmar och fixade mitt CV ytterligare, vilket nu skulle uppfylla alla regler på hur ett CV2010 ska se ut. Middag i Meaux, supergott men grymt mättande. Iväg åter igen för att lämna in CV, elva stycken försvann minsann. Till gymmet, springa en mil och hänga på maskinerna. Bada bubbel, gå till hamam, bastu, och kalldusch. Till mataffären, uppdatera bloggen. Helt slut = ögonlyft.

På tal om gymmet kan jag meddela att jag verkligen inte är fransk. Medan alla fransyskor går i tajta kläder och perfekt make-up, trippar lite försiktigt på löpbandet och dricker ut svinfyra vattenflaskor kastar jag på mig Willys T-shirten (som för övrigt är alldeles urtvättad), tvättar av allt smink, springer tills armsvettet rinner ner på fingrarna och trycker upp 20 fina kg med maggen. Usch, jag måste se grotesk ut. Men inte hindrade det att jag gick hem från gymmet med 2 telefonnummer i fickan, hoho, jag kan inte låta bli att småflina för mej själv. För vem vill inte ha en rödflammig, svettig, plufsig svenska?


Blåa violerOm man kan må som en bild, så mår ja så här just nu.
God natt


Det kanske är tur man inte vet

Om ett år kommer du sitta ihopklämd i en bil med normala fransmän. Du kommer gå ut och ha de roligaste nätterna hittills. Du kommer vara två jobberfarenheter rikare, ha lämnat CV till flertalet butiker, anmält dej till motsvarande arbetsförmedlingen. Du kommer hälsa på folk på stan, ringa till en nära vän. Du kommer ha lärt dig flytande franska och till och med slangen börjar sitta. Du kommer ha kontakter som hjälper dig med allt möjligt, du kollar på lägenheter och kommer att bli stoppad av unga, franska poliser som ber om telefonnummer. Du kommer också bli stoppad för misstänkt rattfylla*. Du kommer att tycka om kindpussar och kommer med vilje sätta dej ner och kolla på franska filmer.

Nej, jag trodde inget av detta för ett år sedan. Då var jag student i Montpellier och trodde knappt jag kunde få det bättre. Just nu älskar jag livet, och kunde inte låta bli att ta några skutt när jag igår delade ut CV, i Frankrikes största köpcenter...


Men fortfarande slår inget svensk, Turkisk Peppar*Rattfylla. Jag var inte rattfull. Jag var en förvirrad svenska körandes i paris som inte visste vilken väg hon skulle ta mitt i natten.


Jag vill tillbaka en timma eller två

Så länge man inte kommer hem till Sverige saknar man det inte. Men nu, efter två veckor hemma saknar jag ganska mycke. Jag saknar skridskor, äta frukost med familjen, ha fredagsmys. Saknar att åka med mamma och handla, bugga med syster på köksgolvet och sprätta benen i vardagsrummet. Oj, jag är trots allt en riktig svenska... Sniff.


Skridskor vid EkelundJag inviger ett nytt år med skridskoåkning. Jag lever alltså. Och njuter av vackra Sverige.