När jag har tråkigt.Det här gör jag när jag inte har annat att göra. Plus ganska mycket till.


Julfirande från tårnaJag julfirar från tårna, den första snön föll i morse. Jag skrapade ihop allt jag kunde hitta på gräsmattan och gjorde en första snöboll. Den där kalla känslan, som sedan smälter mellan varma fingrar fick mej att fälla en tår. Jag vill bygga snölyktor på Furuberg, gå till kyrkan i Örby med alla tända ljus och sitta med tomteluva i kassan på Willys.

Men jag försöker skapa min egen stämning. Med nejlikor i apelsiner, pepparkakshjärtan på väggen och alldeles juligt röda naglar. Tända ljus och en stickad, röd julklänning får åka på dagen till ära, ända tills den ska bytas ut mot trista kläder från Zadig et Voltaire. Jag vill komma hem. Jag saknar hem. Mamma och pappa.


Privat rea på ZVIdag är jag glad, idag kommer dagen gå fort = dans ikväll. För dagen till ära är det nämligen privat rea i butiksområdet där jag jobbar. För att förklara lite nrmare är det otletbutiker med 40 procents rabatt i jämförelse med vanlig butik, och under rean är det ytterligare 30 eller 50 procents rabatt, vilket innebär att folk går bananas. Nackdelen är att man inte hittar någon parkering, man blir stoppad av 10 kunder bara man ska kissa, och det är omöjligt att handla lunch ute. Dessutom vill alla människor ha paket inslagna till jul och eftersom det är privat rea är det inte skyltat, vilket innebär att man ska förklara allt för allihop. Men ganska kul är det, det ska ändå erkännas.

Men så saknar jag Sverige lite. Ganska mycket. Samtidigt som jag inte vill att tiden ska gå så fort här. JAg är som baken. Sniff.


Bolan

Jag vill allar helst ta meningslösa kort med Bolan med webkameran. Snart är det jul, då åker Amanda (numera Pami) hem.


Spanska korvarNej syster, jag ska inte bjuda upp dej till bugg.
Jag ska bara sätta på en svängig, hederlig Elvis, dra på mig en maskulin blick och ta tag dej runt midjan. Snurra dej tills benen går av sig själva och göra vardagsrumsgolvet alldeles halt.

Så tänker jag på dig, för jag steker spanska korvar. Inte för att du har bott i Spanien, men jag intalar mig väl att dom pratar spanska eller något. De utgör en telepatisk förmåga tror jag. Du, jag och våra spanska korvar.