9/1 -09: Modet i Frankrike

Jag är inget modefreak, inte någonstans. Jag sträcker mej till leggings och strumpebyxor, men sen sätter jag gränsen. Här i Frankrike har jag dock blivit mer uppdaterad på svenskt mode, tro det eller ej. För här, ser man om personen kommer från norden genom bara kläder och hår.

Och här då, i Frankrike, vad gäller här? (rangordning från popularitet till minoritet)
Kille nummer 1. Det hetaste på killar just nu är mjukisbyxor i äldrevården-material med mudd därenere vid fossingarna, och helst ska dom vara lite korta. Är de vita matchar man dom bäst med en tillhörande vit jacka, och är dom i annan färg matchar man me en svart skinnjacka. Killen ska ha lite taskig hållning och ska gå lite svajande. Helst ska dom gå i stora grupper och ropa "putain" och kolla snygga tjejer. Frisyren kort stubb, förutom en ring på huvudet där håret kan vara upp till tre centimeter.
Kille nummer 2. Han är mer proper, har brunt väldigt välkammat hår, portfölj och lång filtkappa. Han har antingen finskor eller converse och går med fasta steg framåt mot sitt mål. Denna kille går inte så ofta i grupper utan det ska nog mer se ut som om han nonchalant är på väg någonstans.
Kille nummer 3. Han har anammat den nordiska trenden, väldigt hipp helt enkelt. Dock finns det en sak som skiljer honom mot den svenske killen, och det är det bruna, långa, perfekt lockade håret.

Tjej nummer 1. Hon har tajta jeans, knähöga svarta stövlar och en svart filtjacka. Thats it. Kanske är det därför jag tycker att det är så förbenat tråkigt, alla ser verkligen likadana ut! dock skiljer sig frisyrerna då och då. Antingen har dom rakt brunt hår utsläppt nerför ryggen, eller så har dom gjort ett försök till att få håret blondt. Utväxten är då ofta 8 centimeter och färgen snarare orange än blond.
Tjej nummer 2. Hon är väldigt bohemiskt inspirerad, har ett gigantiskt brunt lockigt hår uppsatt lite slarvigt. Byxor i tunna tyg, där grenen hänger vid vaderna och extremt pösiga (hiphoppare i sverige har något att lära här).  Hon hänger i gäng med hundar (!!) och sover utomhus.
Tjej nummer 3. Tyvärr finns det ingen motsvarighet till nordiska tjejer här. Strumpbyxor och leggings existerar - i affärerna.


Detta var min modeanalys, direkt från modebloggaren Amanda i Frankrike!

Kommentarer
Postat av: Olle

tjej nr 2 låter intressant, vem vill inte ha ett gång hundar som bästa vänner liksom?

2009-01-10 @ 14:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback