Tjugonde dagen i Montpellier

Jag är full, av pannkakor och choklad. Jag trivs i mitt organiserade rum. Jag trivs med att det är helg och att yttrligare två lektioner är till ända. Jag trivs med att jag tagit mej igenom en hel (!) fransk tidning och jag trivs med att jag köpt frimärken. Jag trivs med mitt franska telefonnummer och det faktum att jag trivs. Härligt, verkligen. Det är dessutom helg, jippi! Nu kan man undra vad denna ska bjuda på, mer än det faktum att alla firar Haloween här. (nåja, inte vi svenskar). Detta resulterade i att jag blev hembjuden till ett gäng fransoser, och ja, det hade kanske vart trevligt och bra för språket. men jag är skeptiskt, verkligen. Det kanske ändå hade vart bättre att gå med mina svenskar här! ja, jag tror de. jag antar att jag inte kommer bestämma mej förrän tio ikväll...

Och innan dess händer det faktiskt en del spännande. För mej iallafall. Ett pass av step och modern jazz ska avnjutas i en sunkig gymlokal. Kul. Man kan hoppas att mina vader kommer må bättre nu, än vad dom gjorde efter  dom allra första passen. Aoch, inget högklackat då inte.

Och, det finns ett hemskt faktum i vår lägenhet. Man kan inte stänga köksfönstret. okej, det är inte lika kallt som i sverige, MEN, tillräckligt kallt för att ha stängt fönstrerna! Brr. En glad nyhet är dock att jag kommit på hur man sätter på elementet, så nu är det en smärre bastu på mitt rum.Jag är i vilket fall som helst glad att jag köpte en så fin filt på Ikea

Nittonde dagen i Montpellier

Vilken dag, vilken hääärlig dag. När jag tänker på den blir jag glad.
Nåja, det var ett tag sedan jag nynnande på den melodin men den dök på något konstigt sätt upp i mitt huvud, frågan är varför. Dagen började som vanligt med en tripp till skolan ett par rimmar, och ytterligare två grammatiklektioner, puh! Nya verbformer gör att mina stackars hjärnceller strejkar i uppror och jag är på väg att äta upp min grammatikbok. Men, ca va som man alltid säger här. Dagen till ära blev det även ett passa salsa, och, en tripp till IKEA. En till badhanduk inhandlades, även en pläd och självklart lite svensk mat. Det konstiga här är att man äter saker, fastän man inte gillar dom, bara för att dom är svenska (oj, vilken fin meningsbyggnad). Ta till exempel Kalles Kaviar som jag aldrig gillat. Men förra gången jag var på IKEA köpte jag en tub, bara just därför att det är svensk. Nu är jag smått beroende av den lille killen med gult hår! Mums.

Jag har även, mycket intressant, omorganiserat mitt rum idag. Eftersom jag faktiskt ska bo här i ett halvår insåg jag att jag inte kan ha mina saker i olika sorters påsar. Därför har jag idag röjt ut ett helt skåp med gamla grejer. Fråga mej inte om ja fick, men ja gjorde det iallafall. Nu har jag hela två hyllor till mitt forfogande vilket känns som en oerhörd lättnad. dessutom köpte jag lite förvaringskartonger idag med, så nu slipper jag ha alla böcker stående på skrivbordet. Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd! Jag har till och med fått upp lite ljus för stämningens skull!
Ja, jag inser att kortet inte var det bästa. Men mitt rum är så dåligt att ta kort i eftersom det är avlångt. Antingen får man bara med byrån, eller bara sängen. Men det jag ville visa var min mysiga stämning, och dessutom att det inte ligger ett enda papper på skrivbordet. Oj, jag känner mej riktigt stolt.


Brrr, fy farao vad kallt. Faktum är att jag även varit ute och tagit nattkort. Alldeles nyss faktiskt. Dock var jag för sent ute, eftersom karusellen (världen snygagste) hade släckts. Jag ska snarast ta ett nytt kort på den... Här är iallafall min granne! Snygg va?

Bonne nuit!

Artonde dagen i Montpellier

Klar för en kväll på Australian Bar
Tröttheten är inte så påtaglig som den borde, vilket kanske kan hänvisas till debatten vi utsattes för idag på lektionen. Fy, vad det är frustrerande att inte kunna säga precis det man vill, just för att orden inte räcker till. Bah.

Till gårdagen. den blev... Annorlunda. Vi begav oss för till Cirkus där vi mötte upp några andra vänner. Ganska snart gick vi vidare till Australian Bar för att undvika all kö som vanligtvis är där på tisdagar. (jo, det är studentkväll då). Supertrevligt hade vi verkligen, och vi dansade verkligen konstant. Men efter bara ett antal moves på dansgolvet efter toabesöket vid midnatt träffade vi på två killar från Boston. Tjo, vad engelskan försvunnit när man bara pratar franska. Men ringrosten gav till slut upp och man kunde ha ett normalt samtal. Egentligen var det inget speciellt med dom, förutom att dom hade två supertrevliga franska tjejer som kompisar. det slutade med att vi gick med dessa två flickor hem för ett litet nattamål. Okej, det kanske inte är vad jag föredrar, men fy vad dom var snälla. Dock är det fortfarande oförståeligt i min hjärna att man tar hem okända utlänningar, vi hade ju kunnat göra vad vi ville :P Men, MEN, beskedliga som vi är åt vi upp vår mat, bockade och gick. Det hela slutade med att vi nu har en inbjudan till en liten träff (ja, inte dejt, en motsvarighet till middag på ful franska?) på fredag. Sant att säga är det ju grymt bra för språket om man får lite franska kontakter... men, vi får se. jag har trots allt en hel vecka på mej att bestämma mej (nåja, två dagar iallafall)

Åh, jag kanske även ska nämna att jag fått ett frieri, tackar.
Nej mamma, jag sa nej.

Sjuttonde dagen i MontpellierNu har jag alltså pluggat 24 lektioner grammatik och det är inte helt lätt, det kan jag meddela. Dock har jag världens bästa bok till mitt förfogande, Conjugaison francaise. Jag råder verkligen alla som läser franska att komma över denna,. Själv köpte jag den på en liten bokhandel för cirka 15 kronor och den är verkligen oumbärlig. Den innehåller alla verb i alla former, det kan helt enkelt inte bli bättre. Men, en varning, man blir ganska deprmerad första gången man läser den och inser hur många former de franska verben har. Men skam den som ger sej! Ett annat tips är att införskaffa sej en synonymordbok. Jag lovar, det är bättre än en vanlig ordlista, dels för att alla ord på franska inte har någon motsvarighet  svenskan, och dessutom får man ett så mycket större ordförråd, helt gratis!

Direkt idag efter skolan begav jag mej till gymmet och tränade lite. Tanken var att jag nu skulle gått på afro, men attan vad tiden rann iväg. (jo, hum, det går fort när man pluggar här). Jag satsar på salsan imorgon istället, det kan väl inte bli för dåligt de heller. Jag menar, vem vill inte se fransoser vifta på stjärten?

Om tre timmar ska jag och mina colocataires bege oss till Australian Bar för att träffa lite andra studenter här i Montpellier. Man får redan nu planera hur man ska lägga upp dagen imorgon. (skola, sova, plugga, salsa?) Jo, det låter väl som en bra ide. Och för att minimera tröttheten ännu mer imorgon sa jag nu ta mej en liten tupplur och ett bad- (jo dom sa visst att man skulle spara på vattnet eftersom det var så dyrt, men med tanke på hyran tänker jag bada vare dag)

A bientoooot

Sextonde dagen i Montpellier

Nu börjar jag till slut komma helt iordning här nere i Frankrike. Maten för veckor framåt är fixad, jag har fått rutin på läxor, och dessutom har jag äntligen fixat ett kort till en träningsanläggning. Standarden är verkligen inte mer än vad  man kan vänta sej av Frankrike, men det finns trots det väldans roliga pass. Afro, salsa, jazz.... Je suis heureuse.

Nej, efter en tuff dag med skola, träning och så vidare krävs det nu att jag tar itu med mina kära läxor.

Amanda

Femtonde dagen i MontpellierFrankrike är faktiskt ganska fransk, det ska erkännas. Stereotyper är inte stereotyper, tro mej. Men det kanske därför jag trivs här så bra, allt är precis som jag förväntade mej, eller kanske bättre.

Dagen idag har vart en seg dag. vaknade vid tolv och gjorde mannagrynsgröt med riktig färsk (!!) mjälk. Helt underbart. Senda blev det en rejäl promenad med två av mina lägenhetskamrater genom Montpellier, och idag var vi verkligen turister. Jo, det blev en hel del foton, men det är ju dock väldigt kul att ha. Vi letade också efter glass som små nissar, och det är sjukt hur svårt det ska vara att hitta glass här, jag menar, det är en medelhavsstad... skumt, det måste jag säga. Det slutade med att jag slurkade i mig lite chokladglass från TopBudget, och jag blev ganska nöjd till slut ändå.

En promenad till parken har jag också hunnit med. Satt i solen (idag har de vart sjukt varmt) med en bok och njöt av värmen. Ja, ända tills en fransos kommer fram och säjer "toutes les suedoises sont belles". Och där var min ensamma härliga stund i parken slut. Dock förstår jag fortfarande inte hur han kunde veta att jag var svensk. Okej, jag läste en svensk bok men den hade jag i knät så texten syntes inte. Jag fattar inget. kanske har jag missat nåt?

Nu blir det iallafall till att sova tidigt ikväll, känner mej smått trött. det kan bero på att jag vart hemma två nätter i rad ganska så sent. samitigt har man ju så roligt att man får ganska mycket energi av bara det. Men, när tröttheten kallar finns det inget härligare än att krypa ner i sängen, hur hård den än är...

Fjortonde dagen i Montpellier

Tack!! Internet är nu tillbaka och jag ka återvända till verkligheten och åter igen kontakta omvärlden. Puh. Nu har det dock gått så lång tid sedan jag uppdaterade, så det kan bli svårt att berätta allt vi gjort. Men en middag har hunnits med, utgång och en utbjudning. Hehe, jag tackade nej för att återupphålla mitt jag.

Snart kommer iallafall Kaspar och Sara och vi ska dinera ihop, tillsammans med Anna och Hanne. Oj, jag måste säga att vi har det väldigt roligt ihop. Senare blir det till att gå ut igen, och det är så härligt, allt är öppet, alla är så trevliga, och... ja, det är verkligen så långt ifrån utgång i Sverige som man kan komma. Jag stormtrivs.

Hjälp. Jag får återkomma. Imorgon.
Förresten, tack för paketen hemifrån, jag har levt på chokald dom senaste dagarna.. mums.
Och så här ser jag ut när jag är redo för utgång i det stora Frankrike. Lägg märke till det fabulösa Eiffeltornet runt armen, hehe. (ja, glöm för all del inte hjärtat heller, det är Johanna som ligger bakom det)

Tionde dagen i Montpellier 2

Jag har precis vart ute och rännt för att handla lite frukt till kvällens filmkväll. Och, hör och häpna, jag har hittat världen bästa märke, TopBudget. Ja,  det innebär precis vad namnet säger. 10 ägg för en euro, fyrahundra gram choklad för en och en halv euro, en påse tortillini som räcker till fyra personer för också det en och en halv euro. 2 liter läsk för noll komma trettiotre euro och två liter glass för en komma förtiofem euo... ja, så här kan jag hålla på i evighet.Lycka!


Tionde dagen i Montpellier

Helgen är avslutad, ja det var den ju redan i förrgår förresten. Gårdagen bjöd trots vardagens normala trisess (i sverige) på en massa trevligheter. Vi begav oss först till Victoria för att spela Les Chiens (?) och gissa vem som vann?! Jupp, te, croissanter och andra kakor blev det också, så de va en riktigt onyttig afton, men dock mysig. Regnet öste ner under hela tiden,  men vi insåg när klockan var 7 agtt vi ändå borde dra oss hemåt för att plugga och laga mat. Men jag säger bara "regnet det bara öser ner". Jag har seiöst aldrig blivit så blöd, det var som om man hade badat med kläderna på. Just nu hänger våra kläder på balkonge och dom är fortfarande like genomblöta. Vi (jag och anna) visste väl knappt om vi skulle skratta eller gråta men... vi tog oss till slut hem. (bilder kommer, oh-la-la)

Dock slutar inte tragiken här icke. När vi kom hem drog vi av oss allt i hallen för att inte släpa inte en hel sjö i lägenheten. Och när vi står så fint i våra handdukar inser vi att en ny tjej flyttat in. Snyggt intryck hon fick av oss svenskar, halvnakna, dyblöta och svarta under ögonen. Men, det är en fille supersympa som vi fått tag på, och de känns som om detta kommer bli två underbara månader tillsammmans. Hon är dessutom från Belgien och pratar inte helt pjåkig franska. superövning för oss :)

A-mand-a (som man så fiffigt säger här)

Åttonde dagen i Montpellier

Åh. Det skulle bli en tidig kväll men vi begav oss ändå inte hemmåt förrän det att klockan var tre. Först begav vi oss till en bar där vi skulle lyssna på en liten lovad trubadur.  Jo vars, helt okej som bakgrundmusik, men kanske inget mer i mina öron. Därför bestämde vi att vi skulle dra oss hem till et studenthem istället, innan vi skulle gå ut. och det var mycket trevligt må jag säga. Så trevligt att vi beslutade att vi skulle stanna kvar och inte ens gå ut. Men som sagt, de va lika trevligt det. dessutom måste ja erkänna att ja va ganska trött, och de va nog fler än jag som var det.

detta betyder att dagen idag varit ganska soft. Jag har sprungit runt i pyjamas vilket mina fötter tackat mej för, då dom sluppit vara instängda i ett par trånga skor. Ja, skorna blir bara träckgre och trängre på grund av alla plåster jag använder. Dock kom ägarinnan ner en sväng och jag beslutade mej för att sedan städa lägenheten. jag fick sällskap av Anna, oc snart var hela lägenheten skinande ren (nåja, så ren som den faktiskt kan bli). Och det var ju oassande eftersom det imorgon kommer en ny tjej, en francophone. perfekt tänkte vi, nu kan vi öva vår franska konstant, men de återstår väl att se vad för sorts person hon är. Vi får helt enkelt se. Jo, för med japanen här kan vi knappast öva så mycke franska... "jö svi djaponäääs". stäng dörren. hej då. Så trevligt var det att första gånge hälsa på honom. där stod man kvar ensam, utan att fått presentera sej själv, hehe.. nästan lite komiskt nu när jag tänker på det.

men, nu ska jag faktiskt dra mej, det står pannkakor på menyn, vilka jag och anna snart ska börja göra. Mums, jag är hungrig...

Sjunde dagen i MontpellierÖöööööööö....
Jag är sjukt trött... Vaknade nyss efter en sen natt på jag vet inte hur många dansställen. Vi begav oss först till Cirkus, dock var det fruktansvärt mycket folk. Detta resulterade i att vi redan vid ett-tiden gick vidare till ett annat ställe. Och ett annat. Och ett annat. Roligast var nog ändå salsaklubben på slutet. Men, hastigt och lustigt lämnade vi även den, och jag och Anna var hemma i lägenheten vid fem. Klockan halv 6 kröp jag till slut ner i sängen. Och nu ä jag alltså vaken, solen strömmar in genom fönstret och nu är tanken att ja ska bege mej ut för att köpa ett par nya skor. Ja, jag måste verkligen ha det eftersom mina ena par skor redan håller på att gå sönder, och dessutom har jag fruktansvärda skoskav. Hela lilltån är nämligen en stor blåsa. Mums.

Okej, dags att pallra sej upp. Bra Amanda. Bra.

Sjätte dagen i Montpellier

Sedan sist har jag fått en ordentlig påfyllning av mitt svemskaförråd i matväg. Köttbullar, blommig favoritkorv, salta sillar, köttbullar, ballerina- och singoallakex är bara några av de saker jag inhandlade på IKEA: Även en kudde blev min (budget, of course) och en uuuunderbar ljusstake inför jul. Japp, som den Amanda jag är kan jag inte leva en december utan ljusstakar. punkt. Trammen tog oss helt enkelt ut till det stora (läs gigantiska) varuhuset med svensk stil. Dock fanns de vissa stavfel, i fråga om å, ä, ö, a och o. Vad sägs om exempelvis Blömmig Fålukorv? Mums.

Sista skoldagen idag innan helgen, sjukt vad tiden gått fort. Jag sprang och handlade, och nu är mitt matförråd fullbordat. Mjö och socker, honung och gräddsås... ja, de mesta finns nu i mina skafferier. Sedan placerade jag med i den underbara parken i det alltid lika fina vädret. Dock inträffade en liten... incident är inte rätt ord. men jag fick sällskap. I fyra timmar. Av en människa sominte kunda sluta prata med mej, fastän jag irriterad tittade ner i den svenska (!!) tidningen. Okej, hade människan vart fransos, så jag kunde öva franska, visst. Men. Han var maroccan. Och han kunde varken franska eller engelska. Good luck. Men, som artig svensk jag är satt jag och nickade och log, sa "si" och nickade ännu lite mer. Det här ska jag aldrig utsätta mej själv för igen...

Och för att glömma detta hemska kan jag glatt meddela att min mage är full av falukorv, kaviar och salta sillar. Ja, jag har äntligen mumsat i mej svensk mat... detta kan vara bra för den kommande kvällen, då vi ska ut på en pub. Petit Nice. Vackert. Nu skulel vart här!!


Amanda


Femte dagen i Montpellier

Tröttheten sitter i sen i tisdags. Då bar det på tramspåret iväg till Australian bar med hundratals andra studenter för dansande och umgå(ende?). Jag, Ragnhild och Elisabeth befann oss först på Clemanseau och vid 11tiden var vi alltså vid Autralian bar. Jag måste säga att detta var bättre än förväntat, dock var det väldigt väldigt trångt. Men, med svenska vassa armbågar och klackar kunde man ta sej fram ganska bra ändå. att ha blondt hår var heller ingen nackdel.

Efter timmars dansande och umgå(ende?) gick vi till slut hem och vid halv fyra tiden kröp jag ner i min (inte fullt så) härliga säng. Klokcna 7 ringde klockan dagen efter och pigg som en nötkärna gick jag till skolan. Gårdagens eftermiddag spenderades i parken med ett gäng fransoser som kom fram och var intresserad av antingen Sverige, hur dålig jag är på franska, eller mitt blonda hår, jag har inte kommit fram till något svar än.

Dagen idag har rullat på och jag börjar faktiskt känna mej som hemma i Montpellier. Det blir sakta men säkert lättare och lättare att hitta  och jag lämnar numera kartan hemma. Det är trots allt tur att staden inte är överdrivet stor, utan det är väldans lätt att hitta. Kika in på Montpellier.fr och kolla in torget där ja befinner mej varje dag!

Dock har jag redan börjat sakna den svenska maten. Oj, och fy.. Drack för första gånge  mjölk idag, och det var nog de äckligaste jag truckit, den slår till och med B'good från fanta. Yack, säger jag bara! Men, man tar så lite som möjligt, bara för att mjuka upp flingorna, och så får man ösa på med frukt, funkar ganska bra. Dessutom saknar jag grovt bröd, ja, helt enkelt den svenska basmaten. Därför är tanken att jag idag ska bege mej till IKEA för att handla lite mat, täcke, kudde med mera. Jag får helt enkelt se vad jag hittar. Köttbullor och falukorv står iallafall högt på listan!

Amanda


Tredje dagen i Montpellier

Ännu en dag är avklarad och jag ångrar inte en enda sekund att jag åkte hit. Dagen började med kurser vid nio och ett litet test avklarades med glans. Jag måste medge att det är en underbar känsla att vara motiverad. Lektionen bjöd bland annat på hur man bygger upp en si-mening, och helt plötsligt blev det väldigt klart för mej, varför har man inga sånna lärare hemma?

Eftersom jag hade den mesta maten hemma för lunch tänkte jag snabbt bara köpa lite glass eftersom det varma vädret håller i sej. Dock hann jag inte så långt, eftersom ja träffade en kille från Mexico som jag hade introdiktionskursen med. det slutade med att vi hamnade på ett cafe vid Place de la Comedie i solen och åt varsin Sandwish Froid. Mums. dock fick vi pommes frites till efterrätt, och jag fattade verkligen ingenting... Lunchen tog till ända och vi sa ajöken och jag kunde bege mej till den härliga parken 5 minuter från min lägenhet. Gitarrer och trummor överallt, folk som sjunger och dansar, folk som utövar akrobatiska övningar.... ja, de tar inte slut på olika sortes människor. Och mitt i allt satt jag och solade i shorts och linne. Jag kanske inte ska tillägga att det är 26 grader i skuggan nu, nej då blir väl ni där hemma för avundsjuka...

Glassen blev till trots inhandlat till slut och nu sitter jag här i fönstret och mumsar. Eftermiddagen ska tillbringas här hemma, men vid 11-tiden är tanken att vi ska ut igen. Ja, det är bara en för härlig atmosfär här. Jag hoppas att alla får samma chans som jag att göra det man vill.

Amanda

Andra dagen i Montpellier

Min andra dag i Montpellier i avklarad och allt är verkligen över förväntan. Människorna är oerhört vänliga och när man ser lite bortkommen ut är det flera stycken som kommer fram och försöker hjälpa till.

Gårdagen bjöd dock på mycket gång eftersom jag fick hoppa av flygbussen ganska långt från själva centrum. Jag tog mej till Place de la Comedie med en 24kilos resväska, en dator och ett handbagage. Trippen till min lägenhet tog cirka 3 timmar och fötterna jublade när jag äntligen kunde konstatera att jag befann med på 17 Avenue d'Assas Bâtiment B. Ägaren mötte upp mej en trekvart försenad och visade mej upp till lägenheten på andra våning. Här bor jag tillsammans med en libanesiskt tjej, en japansk man (man!!) och en annan svensk tjej. 

mitt rum är verkligen inte stort och jag kan inte förstå att jag faktiskt ska bo här i 6 månader. Dock har vi en ordentlig hall, kök,  toalett och badrum vilket gör att det känns ganska så stort ändå. Ett problem jag dock har är garderoben, där jag inte kan hänga några kläder. Detta har resulterat i att jag fått rulla både klänningar och skjortor för att inte skrynkla dom alltför mycket... Vi får väl se hur detta blir...

Morgonen idag bjöd på en stad som doftade av färskt bröd, där man kunde kika in på de upplysta bagerierna. Folk sprang runt med baguetter under armarna i dom små gränderna, ja, det är så franska som det kan bli. Skolan började  kvart över åtta då jag och cirka 10 andra personer skulle ha en liten introduktion. Vi blev indelade i klasserna och lektionerna kunde börja. och jag måste säga att jag bara älskar skolan. Jag ärlskar upplägget och det är fantastiskt att kunna förstå vad människorna säger, ja, för man förstår faktiskt franskan väldigt bra. Jag har välrdens gulligaste lärare, Joanna, och hon är en person man genast får fortroende för.

När skolan slutade vid kvart över tolv var det en liten samling med alla studenter i samlingslokalen därr det bjöds på baguette, ost och vin (vin en måndag och på skolan!!!!) och där studenterna helt enkelt kunde umgås med varandra. Detta avslutades med att jag och fyra andra gick till ett mysigt cafe för en latte och franskaövning. Det är helt underbart att man faktiskt kan göra sej förstådd. Dock insåg jag ganska snart att ja va tvungen att dra mej bortåt för att inhandla mat då jag bara besitter ädelost och knäckebröd. En ordentlig buffe inhandlades och ska väl räcka en vecka eller två... På vägen hem passade jag även på att kika in i en bokhandel, handla lite ordböcker, synonymböcker och grammatikböcker. Även några block, pennnor och mappar fick bli mina så att ja kan skapa någon slags ordning.

Och här sitter jag nu på mitt rum, mätt och belåten efter en redig sallad och glass till efterrätt. Nu väntas pluggande (jippi!) och  vid tiotiden ska jag möta upp ett par andra studenter för ett glas vin. Ja, jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt det hittills har varit. Jag är övertygad om att jag kommer stormtrivas! Du är välkommen!

Amanda


Frankrike och Montpellier närmar sej (med stormsteg)

Nu är det nedräkning på en hand.
Fyra dagar kvar tills jag blir fransos på heltid och nervositeten påminner sej alltför ofta. Undra varför jag skjuter upp packningen? (för att inte bli påminnd om att mitt liv är så innehållslöst som 20 kilo)

Första dagen måste jag leta rätt på en mataffär. För jag har en känsla om att jag kommer att vara ganska hungrig. En ide vore väl också att första dagen leta reda på skolan? Det kan ju faktiskt vara en fördel eftersom den börjar åtta dagen efter. En tredje ide vore ju faktiskt att hitta lägenheten som jag ska bo i, då jag hört att det är förbjudet att sova på parkbänkar i Frankrike.

Tillfällen för evigt

Något hållbart. Något att hålla fast vid. Kloka ord fick jag höra natten till lördagen och en tår fälldes som vanligt då det var tid för avsked. Men då insåg jag att denna kloka människa faktiskt hade rätt. För vad kan vara mer värdefullt än de tillfällen man önskar vore eviga?

Vad kan vara mer värdefullt än de tillfällen man önskar vore eviga?